Най-уникалните и странни технологии използвани за шпионаж

14426
Най-уникалните и странни технологии използвани за шпионаж

Едни от най-старите, редки и изключително уникални устройства използвани от шпионите през миналите векове, са изложени в германският град Оберхаузен. Там е  открит музея на тайните служби, в който се изложени едни някой откровено странни устройства и технологии, използвани от шпионите по целия свят от Първата световна война до наши дни, съобщава „Дейли Мейл”.

Сред най-странните експонати безспорно е моделът на гълъб с преносим фотоапарат, използван по време на Първата световна война, за да разузнава германските позиции.

Сноудън не се страхува и не съжалява

Едуард Сноудън заяви, че не се страхува и не съжалява за разкритията, които направи за секретната програма на САЩ за подслушване на све...

Друго наистина иновативно устройство е микрофон, монтиран във фалшива черешка за мартини, използван по всяка вероятност за да събира информация от важни личности с „развързан от алкохола език”.

Книга с монтирана камера на ЦРУ или малък пистолет, използван да впръсква химическа субстанция, която позволява идентифицирането на заподозрения, дело на Федералната разузнавателна служба на Германия са сред другите любопитни експонати.

Депутатите отхвърлиха идеята СРС да се използва за свидетели

Промяната в Закона за специалните разузнавателни средства, която предвижда СРС да се прилага по отношение на свидетел за разкриване на ...

Сред тях и любопитен модел на автомат „Калашников” със сгъваем приклад, с приложените пълнител и нож, на който са изобразени българското знаме и това на СССР.

Музеят обявява изложбата си като събирателна от Първата световна война до ХХІ век и засяга дори и наболелия въпрос за съвременните средства за шпионаж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com