Новият президент на Египет възстановява отношенията с Иран

6904
Новият президент на Египет възстановява отношенията с Иран

Новоизбраният президент на Египет Мохамед Мурси планира да възстанови нормалните отношения с Иран, за да осигури стратегически баланс в региона, предаде РИА Новости.

„Нормалните отношения с Иран трябва да се възстановят на взаимноизгодна основа, което ще осигури стратегически баланс в региона. Това бе един от моите програмни тезиси”, заяви Мурси в интервю за ирански медии.

Искат отмяна на втория тур на президентските избори в Египет

Кандидати, отпаднали от предизборната надпревара в Египет, искат временно да бъде отменен вторият кръг на изборите, искат от него да б...

В неделя египетската централна избирателна комисия обяви официалните резултати от изборите, според които Мохамед Мурси удържа победа, набирайки 51,7% от гласовете.

Мурси започва изграждане на гражданско правителство днес, предава Ройтерс. Бъдещото правителство може да излекува раните на Египет от историята на потискане и да убеди управляващите генерали да отслабят хватката си върху властта.

Вече започнаха разговори между ислямистите и генералите с цел разрешаване на споровете, избухнали този месец заради действия на управляващия военен съвет да регламентира правомощията на първия демократично избран президент на Египет.

След обявяването на Мурси за победител на вота имаше масови ликувания на емблематичния площад "Тахрир" в Кайро. На площада започнаха протестите, довели до отстраняването от власт на управлявалия с десетилетия бивш президент Хосни Мубарак.

Мюсюлмански братя предричат опасни дни в Египет

Привържениците на партията Мюсюлмански братя в Египет заявиха, че неукрепналата египетска демокрация се намира под заплаха заради нео...

Празнуванията на поддръжниците на "Мюсюлмански братя" продължиха до късно през нощта.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com