Обама няма да протака указите за притежанието на оръжие

6872
Обама няма да протака указите за притежанието на оръжие

Американският вицепрезидент Джо Байдън потвърди днес, че президентът Барак Обама бързо ще вземе мерки за регламентиране на продажбата на оръжия в страната, без да чака гласуването на нови закони в Конгреса, който съвсем не е спечелен за тази кауза, предаде БГНЕС.

"Президентът ще действа. Има укази, които може да бъдат подписани. Ние още не сме решили какво ще става, но в момента компилираме всичко", посочи Байдън, преди да се срещне в Белия дом с ръководители на сдружения, борещи се за ограничаване на търговията с оръжия.

"Ние сме се събрали днес тук, за да решаваме проблем, който изисква незабавни, неотложни действия. Съществува широк консенсус по три, четири или пет неща в сферата на безопасността при продажбата на оръжия, които може и трябва да бъдат направени", добави американският вицепрезидент.

Обама заложи на съветници, на които вярва

С номинирането на Чък Хейгъл за министър на отбраната и на Джон Бренън за директор на Централното разузнавателно управление (ЦРУ) през...

Барак Обама му възложи да оглави работна група по въпроса веднага след стрелбата в Нютаун, щат Кънектикът, където на 14 декември бяха убити 26 души, включително 20 деца.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com