ООН: В лагерите на сирийските бежанци цари хаос

4554
ООН: В лагерите на сирийските бежанци цари хаос

Заместник-генералният секретар на ООН по хуманитарните въпроси Валери Амос се обърна към правителството на Сирия с молба да разреши на още няколко хуманитарни групи да извършват дейност в страната, предаде Би Би Си.

По време на доклада си пред Съвета за сигурност на ООН за своята неотдавнашна визита в Дамаск, Амос заяви, че нарушаването на доставките на гориво много затруднява работата на хуманитарните организации в страната.

Турция с ново сирийско предложение за Русия

Турция е направила ново предложение към Русия за мирен преход в разкъсваната от война Сирия след падането на режима, съобщава турски ...

Заместник-генералният секретар също така заяви, че в лагерите, където се спасяват сирийските бежанци, цари хаос.

В същото време стана ясно, че бойците от „Свободната сирийска армия” са завзели лагера за палестински бежанци „Ярмук” след няколкодневни битки, съобщава руският в. „Взгляд”, позовавайки се на информация от бунтовници и обитатели на лагера.

„„Ярмук” се намира под контрола на опозиционната армия. А част от бежанците, които подкрепят сирийските правителствени войски, избягаха от лагера”, съобщава един от източниците.

През последните дни в лагера се разразиха битки. Една част от неговите обитатели са подкрепяли бунтовниците, а друга - войските на режима.

Махмуд Аббас призова да се прекрати обстрела на палестински лагери в Сирия

Палестинският лидер Махмуд Аббас призова незабавно да се прекрати стрелбата по палестинските бежански лагери в Сирия, след като при въз...

В неделя военновъздушните сили на Сирия изстреляха срещу „Ярмук” най-малко две ракети, едната от които удари джамия, където са се укривали палестински бежанци.

Редактор: Дессилава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com