Пластични хирурзи искат забрана на рекламите на импланти

3979
Пластични хирурзи искат забрана на рекламите на импланти

Британската асоциация на пластичните хирурзи призова да бъдат забранени всички реклами на козметични медицински процедури. Това стана на фона на продължаващия скандал с гръдните импланти на френската компания „Поли имплант протез”, които са с некачествен силикон и има голям риск от спукване. Смята се, че около 40 000 жени във Великобритания са с подобни импланти, предаде Би Би Си.

Британската асоциация на пластичните хирурзи е против рекламни ходове като конкурси, при които наградата е поставяне на силикон в гърдите, както и против сезонните отстъпки. Асоциацията смята подобни рекламни трикове за груби и неетични. Посочва се, че агресивният маркетинг води до възприемането на пластичната хирургия като нещо обидно и излага на риск живота на пациентите.

Около 100 белгийки имат опасни силиконови импланти

Около 100 жени в Белгия са съобщили, че имат гръдни импланти на замесената в скандал френска компания ПИП (Поли Имплант Протез), пише д...

Преди седмица Великобритания заяви, че ще проведе разследване дали има нужда от по-силна регулация на британската индустрия за козметична хирургия. Новината бе огласена след здравната тревога за гръдните импланти, произвеждани от вече нефункциониращата френска компания PIP.

Британският здравен министър Андрю Ленсли издаде нареждане и за оценка на безопасността и качеството в частните клиники за козметична хирургия.

Британското правителство е под натиск да вземе мерки, след като във Великобритания беше вдигната сериозна тревога заради дефектните импланти.

 

След имплантите, страх и заради хиалуроновите инжекции

След скандала с френските гръдни импланти тревога будят и инжекциите с хиалуронова киселина, предназначени за изглаждането на бръчки, ч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com