Поне 3 седмици ще бъдат нужни за изпомпването на горивото от "Коста Конкордия"

3523
Поне 3 седмици ще бъдат нужни за изпомпването на горивото от "Коста Конкордия"

Поне три седмици ще бъдат нужни за изпомпването на горивото от „Коста Конкордия”, смята ръководителят на холандската компания, която е натоварена с операцията, предаде АФП.

„Ще ни отнеме поне три седмици. При изпомпването на дизела всеки един час е от значение, защото ако нещо се случи и има изтичане, ще настъпи много голяма екологична катастрофа”, заяви Петер Бердовски в интервю за холандска телевизия.

Оцеляла от "Титаник 2" българка: Хората се бутаха като животни

Пасажерите от лайнера "Коста Конкордия" се бутаха като животни, крещяха, плачеха, викаха. Това си спомня оцелялата от италианския "Тит...

Холандската компания „Смит Салвидж” е наета за изпомпването на 2380 тона гориво от „Коста Конкордия”. Около 20 нейни служители вече са пристигнали на италианския остров Джилио.

Тази сутрин бяха подновени спасителните операции на борда на „Коста Конкордия”. Спасителите използват експлозиви, за да си пробият път през отломките, съобщи говорителят на италианската брегова охрана Филипо Марини, цитиран от агенция АПА.

„Искаме да се възползваме от доброто време, за да постигнем възможно най-голям напредък в търсенето на оцелели”, каза Марини.

Той отрече информацията на вестник „Ла Стампа”, че е било открито тялото на седми загинал при инцидента. Според официалните данни на италианската брегова охрана при инцидента с „Коста Конкордия” са загинали шестима души, а 29 са в неизвестност.

Екологична бомба след инцидента с "Коста Конкордия"

Италия предупреди днес за екологична бомба, причинена от катастрофата на големия круизен кораб, който е потънал в област с изключителни...

Италианската брегова охрана успя да установи самоличността на всичките 29 пътници обявени за безследно изчезнали от претърпелия авария круизен кораб „Коста Конкордия”, предаде Интерфакс.

Сред безследно изчезналите са 14 граждани на Германия, шестима италианци, четирима французи и двама жители на САЩ, както и по един гражданин на Унгария, Индия и Перу, посочи италианската брегова охрана.

„Продължаваме операцията. В момента корабът се намира в устойчиво положение и времето е благоприятно”, посочи говорителят на бреговата охрана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com