Потоп в Европа

6864
Потоп в Европа

Наводненията, които са обхванали голяма част от Европа, поставят пред бедствено положение стотици жители на стария континент. До момента жертвите на наводненията в Германия са две. Заради поройните дъждове водите на Рейн и Дунав постоянно се покачват. Властите подсилват защитните диги.

Метеоролозите прогнозират още обилни валежи през идните дни. Очаква се утре нивото на Дунав в провинция Бавария да се повиши двойно над нормалното равнище, съобщава БНТ.

Дунав мост 2 почва да работи от 14 юни, казва президентът

След по-малко от месец, точно на 14 юни, "Дунав мост" 2 ще заработи, заяви българският президент Росен Плевнелиев, който е на посещение...

Допълнителни диги укрепват в Австрия, Чехия и Швейцария. В 19 населени места в Чехия вече е обявена трета (най-висока) степен на опасност от наводнение заради повишеното ниво на реките в резултат на поройните дъждове. По данни на Чешкия хидрометеорологически институт през последните няколко часа в района на градовете Ческе Будейовице и Седлчани са паднали валежи от 40 до 50 мм, което може да доведе до катастрофални последици.

В България почти всички водоеми в южната част на страната са достигнали втора степен на опасност от прииждане. Значително се е повишило нивото на реките Бланице, Полечнице, Отава и Малша.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com