Протести срещу антиислямски лозунги във Франция

4631
Протести срещу антиислямски лозунги във Франция

Около 300 души се събраха в неделя в подкрепа на мюсюлманската общност пред джамията в Изер /в централната част на Франция/. Тя стана цел на ислямофобски надписи в нощта срещу събота, предаде БГНЕС.

Мюсюлмани от региона, представители на други религии, както и служители на изборна длъжност и представител на префектурата, взеха участие в демонстрацията.

"Поисках парламентарна комисия заради увеличаването на антиислямските актове във Франция," каза пред АФП управляващият джамията в Лион Камел Кабтан.

В събота джамията осъмна с надписи: "Ислямът - вън от Европа", "Тук е нашият дом". Надписите и изрисуваните келтски кръстове все още не бяха изчистени в неделя вечерта.

На една от стените на католическо училище на няколкостотин метра оттам също имаше графити "Тук е нашият дом" и келтски кръст.

Освен това еврейски символи на входа на еврейско гробище в Авиньон са били повредени отново през нощта срещу събота, месец и половина след първия акт на вандализъм, съобщи местната префектура в неделя.

Редактор: Десислава Ушатова

Стандард енд Пуърс запази рейтинга на Франция

Международната агенция Стандард енд Пуърс запази френския рейтинг на пониженото ниво от "АА+", четири дни след като Муудис свали оцен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com