Путин: Русия не е доставила ракети на Сирия

10971
Путин: Русия не е доставила ракети на Сирия

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва още не е доставила усъвършенствани ракети S-300 на режима на Дамаск, въпреки намеците на сирийския президент Башар ал-Асад, че доставката вече е била осъществена, предаде БГНЕС.

"Договорът беше подписан преди няколко години, но все още не е реализиран", заяви Путин на съвместна пресконференция с лидери на ЕС. "Не искаме да разваляме баланса в региона", допълни той. Руският лидер предупреди още, че всяка чуждестранна военна намеса в 26-месечната криза би се провалила.

"Ние отново подчертахме, че всеки опит за оказване на влияние върху ситуацията чрез сила и пряка военна намеса е обречен на провал", посочи Путин. Той се съгласи, че ракетите S-300 са "едни от най-добрите, ако не и най-добрите противовъздушни системи в света".

Сирийската криза и решението на ЕС да отмени оръжейното ембарго за враговете на Асад доминираше срещата на върха ЕС-Русия, която по принцип беше посветена на търговията. Президентът на Европейския съвет Херман ван Ромпой заяви, че Брюксел е изразил пълната си подкрепа за съвместната руско-американска инициатива за мирна конференция с участието както на лагера на Асад, така и на опозицията, която да се проведе възможно най-скоро.

"Случващото се в Сирия днес е петно върху съвестта на човечеството", допълни от своя страна председателят на ЕК Жозе Мануел Барозу.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com