Пълна глупост е да даваме на българите да идват, казва британски националист

17197

Доста британци, при това политици, макар и не от най-големите партии, се изказват особено яростно срещу възможността българи и румънци да могат свободно да търсят работа във Великобритания от началото на следващата година.

Поредната порция от умозаключения и изводи защо не може да се позволи свободен достъп на българи и румънци до британския трудов пазар изстреля лидерът на "Партията за независимост" Найджъл Фарадж, който е върл националист. Той го стори в ефира на BBC, по време на емисията "Време за въпроси". 

Британски политик: Ще изгоним българските мърлячи вкъщи

"Ще върнем мърлявите сънливци от България и Румъния вкъщи", заяви общинският съветник в Уестмистър Ники Айкън, пише британският в. Дейл...

„Тотално безотговорност и дори глупост от януари следващата година да отворим нашите граници за 29 милиона граждани от Румъния и България. Говорим за хора, които наистина живеят под линията на бедността", заяви Фарадж.

Според британския националист в България много хора взимат по 100 евро месечна заплата и затова "всеки един българин веднага ще дойде в Обединеното кралство" след като се отвори британския трудов пазар

„България е в ужасно състояние, съдебната система не е независима, а мафията реално ръководи икономиката. Ако бях българин, щях да си стягам багажа и да тръгна за Великобритания в минутата, в която това е възможно", подчерта Фарейдж. "Истината е, че заради тези норми, налагани от ЕС, ние трябва да си преосмислим членството", подчерта той.

Фарадж е скандално известен както на Албиона, така и в Брюксел. Преди време той нарече "парцал" сегашния президент на Европейския съюз Херман Ван Ромпой.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com