Русия кастрира педофилите

6017
Русия кастрира педофилите

Държавната Дума на Русия прие закон, който предвижда доживотен затвор за педофили рецидивисти, химическа кастрация и забрана за постановяване на условна присъда за насилие над дете под 14-годишна възраст, предаде АСН.

За първи път в руското наказателно законодателство се въвежда терминът "педофилия". За първи път също така се предвижда и прилагането на принудителни мерки от медицински характер, включително химическа кастрация, за педофили, извършили престъпление срещу лица, ненавършили 14 г., съобщава РИА Новости.

Въведена е възможността за доброволна химическа кастрация, когато за това помоли или бъде получено съгласието на осъдения, при разглеждането на искане за условно предсрочно освобождаване или замяна на неизлежаната част от наказанието с по-меко.

Хомосексуалните връзки с лица под 16-годишна възраст се разглеждат в новия закон като тежко престъпление. Предвижда се по-строго наказание за разпространение на детска порнография и за разпространение на порнография сред непълнолетни, както и за въвличане на деца в изготвянето й, посочва Lenta.ru.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com