САЩ с охрана на обектите си в Близкия изток, ако Израел нападне Иран

5641
САЩ с охрана на обектите си в Близкия изток, ако Израел нападне Иран

Разтревожено, че въпреки възраженията на Вашингтон Израел подготвя военна акция срещу Иран, правителството на САЩ е разработило спешен план за охрана на обектите си в региона, пише "Уолстрийт джърнъл", цитиран от Франс прес.

Според вестника президентът Барак Обама, министърът на отбраната Лион Панета и други висши американски представители са изпратили неофициални послания до израелците с предупреждения за евентуалните последици от подобна атака.

Ахмадинеджад: Ще устоим на натиска на Запада

Президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджад, който е на посещение в Еквадор, заяви, че Ислямската република ще продължи да се противопостав...

В четвъртък Обама е телефонирал на израелския премиер Бенямин Нетаняху, а председателят на Съвета на началник-щабовете генерал Мартин Демпси ще разговаря по този повод идната седмица с висши военни от Израел в Тел Авив, добавя "Уолстрийт джърнъл".

Армията на САЩ се подготвя според вестника да посрещне възможните действия за отмъщение при евентуална израелска военна атака - американското посолство в Багдад например може да бъде нападнато от проирански шиитски милиции. В Ирак се намират над 15 000 американски дипломати, правителствени чиновници и бизнесмени.

САЩ държат като възпираща сила 15 000 войници в Кувейт и са изпратили втори самолетоносач в Персийския залив, напомня "Уолстрийт джърнъл".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com