Среща 5+1 за Иран – на 25 февруари в Казахстан

6544
Среща 5+1 за Иран – на 25 февруари в Казахстан

Иранският министър на външните работи Али Акбар Салехи, съобщи в Мюнхен, че следващите разговори между страната му и групата 5+1 ще се състоят в Казахстан на 25 февруари, предаде БГНЕС.

Имам добра новина. Групата 5+1 ще се събере в Казахстан на 25 февруари, заяви Салехи на срещата по сигурността в Мюнхен, имайки предвид преговорите на страната му по ядреното досие.

Иран и групата 5+1 (САЩ, Русия, Китай, Франция, Великобритания и Германия) установиха контакт в средата на декември, за да подновят ядрените преговори след месеци прекъсване. Досега обаче те не бяха постигнали съгласие за мястото и датата на следващата среща. Последният кръг преговори бе в Москва през юни 2012 г.

Салехи, освен това посочи, че страната му би могла да приеме предложението за двустранни преговори със САЩ, което вицепрезидентът Джо Байдън представи в Мюнхен. Готови сме да водим преговори, но този път трябва другата страна наистина да има желание за постигане на решение, добави той.

Западните държави подозират Иран, че се стреми да създаде ядрено оръжие под прикритието на своята ядрена програма за граждански цели. Техеран непрекъснато опровергава това.

Редактор: Десислава Ушатова

Иранската опозиция зове към бойкот на избори

Иранската опозиционна групировка в изгнание Национален съвет на съпротива на Иран (НССИ) призова към бойкот на предстоящите през юни...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com