Всеки втори грък няма пари за данъци

6429
Всеки втори грък няма пари за данъци

Всеки втори грък заявява, че в следващите месеци няма да може да си плати данъците за недвижимите имоти и че е принуден да продава евтино имоти или да взема заеми, за да избегне съдебните санкции, предвидени в закона за длъжниците към държавата. Това показва проучване на Капа Рисърч, представено на среща на Асоциацията на собствениците на недвижимости в Атина.

54 на сто от участниците в проучването казват, че няма да могат да платят имотните и подоходните данъци, а 32 на сто са на мнение, че ще се справят, без обаче да са напълно сигурни в това. Тези обаче, които не са в състояние да го сторят, казват, че ще продават имоти на цени под пазарните или ще вземат назаем пари. Някои дори са склонни да оставят имотите им да бъдат конфискувани от държавата заради неплатени данъци. 60,4 на сто от запитаните се оплакват, че за последните две години кризата е свила значително приходите им от недвижими имоти.

Гръцките банкови депозити са се увеличили

Частните депозити в гръцките банки са се увеличили през декември 2012 година, сочат данните на Европейската централна банка (ЕЦБ), пред...

Над 80 на сто заявяват, че са намалили драстично наемите, а 50 на сто - че получават парите от наеми със закъснение. 63 на сто пък изтъкват, че имотите им изобщо не са застраховани, като се мотивират с високите цени на застрахователите. Пенсии над хиляда евро в Гърция ще бъдат орязани двойно през февруари, съобщава в. "Имерисия".

Мярката ще засегне 26 500 пенсионери от двата пенсионни фонда ­ земеделския осигурителен фонд (ОГА) и фонда за осигуряване на упражняващите свободни професии (ОАЕЕ), останали извън списъците след извършеното повторно преброяване, целящо да установи реалния брой на хората с такива доходи.

Предвижда се пенсиите да бъдат намалени между 5 и 20 на сто. Съкращенията са в рамките на мерките на правителството за ограничаване на разходите. Ножицата е част от рестрикциите, наложени на кабинета от международните кредитори в замяна на предоставяните заеми на страната заради прекомерно високия й дълг.

Съгласно плана на правителството пенсиите до 1500 евро ще бъдат намалени с 5 на сто.

Стандартът на живот в Гърция може да спадне до 50% през 2014 г.

Стандартът на живот в Гърция в края на икономическата програма за оздравяване ще спадне значително, са единодушни местните финансови ...

Тези между 1500 и 2000 евро с 10 на сто. Пенсионерите, които получават над 3000 евро месечно, ще бъдат засегнати от понижение с 20 на сто. Въпреки това планът предвижда те да не падат под 2550 евро.

В Атина продължава стачката на служителите в обществения транспорт. Вчера стачкуваха шофьорите на автобуси и тролейбуси. Влаковете също не работят. Протестиращите обявиха, че са солидарни с колегите си от метрополитена в Атина, които миналата седмица стачкуваха девет дни заради планирани намаления на заплатите.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com