Въвеждат сух режим между 22 ч. и 6 ч. в Турция

12097
Въвеждат сух режим между 22 ч. и 6 ч. в Турция

В Турция се въвеждат нови, още по-строги ограничения за продажбата и употребата на алкохолни напитки от началото на следващата седмица, съобщи телевизионният канал Ен Ти Ви. Забранява се продажбата на алкохолни напитки на дребно във времевия период: вечер след 22.00 часа - сутрин до 06.00 часа. Забраната се отнася за всички магазини, бюфети, бакалии и лавки.

Според новия закон извън специализираните магазини, алкохолни напитки вече няма да се излагат на видимо място по витрините на останалите търговски обекти. Няма ограничения за употребата на алкохолни напитки в ресторанти, нощни клубове, барове и други подобни питейни заведения, но извън тях няма да се продават алкохолни напитки с цел незабавна консумация. Това ограничение ще даде възможност впоследствие да се въведат забрани за употребата на алкохолни напитки и в паркове, градини, крайбрежни зони и полски райони. Обектите за продажба на алкохолни напитки трябва да са на разстояние най-малко 100 метра от учебни заведения, читални, общежития и молитвени храмове.

Това условие няма да важи за туристически оператори. Алкохолни напитки няма да се продават в ученически общежития, здравни заведения, стадиони и спортни площадки, ученически и учителски заведения, сладкарници, кафенета, салони за игри на карти и бридж, магазини и ресторанти към бензиностанции. Категорично се забранява продажбата на алкохолни напитки на лица под 18 години. Забранява се рекламата и подстрекателските кампании, промоции и други подобни търговски акции за алкохолни напитки. В излъчваните по телевизията сериали, фирми и клипове няма да има кадри, стимулиращи употребата на алкохолни напитки. На етикетите на всички алкохолни напитки задължително ще бъдат поставени надписи на турски език за вредата от тяхната употреба, посочва още телевизионният канал Ен Ти Ви.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com