Богатият Сао Пауло - финансовото и търговско сърце на Бразилия

56880
Богатият Сао Пауло - финансовото и търговско сърце на Бразилия

Сао Пауло е град в Югоизточна Бразилия, център на щат Сао Пауло. Разположен е на 400 км от Рио де Жанейро и на 1030 от столицата Бразилия. С население около 11 милиона души Сао Пауло е най-големият град в Бразилия и в Южното полукълбо. Център е на метрополен регион с почти 20 милиона жители, който е седми по големина в света.

"Арена де Сао Пауло" - новата крепост на Коринтианс

От трите футболни гранда на Сао Пауло само Коринтианс не можеше да се похвали с достатъчно голям стадион, който да е достоен за мачове ...

Често определян като най-богатия град в Бразилия, Сао Пауло е най-динамичният финансов и търговски център в страната, като по булеварда Авенида Паулиста в центъра са разположени много от основните финансови институции на Бразилия и Южна Америка. В града се намира Фондовата борса на Сао Пауло, както и голяма стокова борса за зърно.

Сред забележителностите на Сао Пауло са Музеят на изкуствата, готическата Катедрала на Сао Пауло, мостът Октавиу Фриаш, някои от най-високите сгради в страната, като Миранти ду Вали и Едифисиу Италия.

Сао Пауло е разположен на плато, част от Сера до Мар, която на свой ред е част от по-голям регион, известен като Бразилско плато. Височината на платото е 800 м над морското равнище, макар че то се намира само на 70 км от Атлантическия океан.

Куритиба - ботаническата градина на Бразилия

Куритиба е град в Южна Бразилия, столицата на щата Парана. Населението наброява 1 851 215 жители по данни от преброяването през 2009 го...

Любопитен факт е, че градът е пресечен от Тропика на Козирога. Най-високата точка на целия щат е планината Жарагуа, която е и най-високата точка на хребета Сера да Кантарейра. Районът е тектонично устойчив и не се наблюдава сеизмична активност.

Река Тиете някога е била основният източник на прясна вода и място за почивка на жителите на града. С течение на втората половина на 20 век, реката е замърсена от отпадъчни води на промишлени предприятия, също както и нейния приток, река Пинейрос. В днешно време е в ход активна програма за почистване на двете реки, финансирана от международни банки за развитие, такива като Японската банка за международно сътрудничество. В рамките на града няма плавателни реки, но използването на воден транспорт по Тиете придобива все по-голямо значение, особено по долното течение на реката в южна посока и по река Парана, доколкото Тиете е част от басейна на Ла Плата.

В Порту Алегри е забранено да си тъжен

Порту Алегри (от португалски — Весел пристан, изговаря се Порту Алегри) е един от най-големите градове и столица на щата Рио Гран...

Градът няма естествени езера, но има две водохранилища, Гуарапиранга и Билингс, използвани за производство на електроенергия, съхраняване на прясна вода и отдих на жителите на града. Първоначалната флора се състои от голямо разнообразие от широколистни вечнозелени растения. В града има много внесени от други места растения, доколкото мекият климат и обилните валежи позволяват отглеждането на значителен брой растителни видове от тропичните, субтропичните и умерените зони — доста са разпространени например евкалиптовите насаждения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com