Форталеза - 25 километра плаж, 12 месеца в годината

44015
Форталеза - 25 километра плаж, 12 месеца в годината

Форталеза е една от основните туристически дестинации в североизточната част на Бразилия. Градът е столица на щата Сеара. Форталеза е важен икономически център, с население от над 2,5 милиона души, което го прави четвърти по големина в Бразилия. Общата му площ е 313,80 квадратни километра. Градът е основан в началото на 17 век от португалците, които се заселват около река Сеара. Малко по-късно те са прогонени от холандците, но накрая успяват да си върнат отнетите територии и след основаването на щата Сеара, градът е признат за негова столица.

"Кастелао" във Форталеза - лукс за горещи фенове

За хората във Форталеза футболът е огромна страст. Двата местни отбора са Сеара и Форталеза. Домакинските си мачове те играят на един с...

Може би най-известното историческо събитие, свързано с Форталеза, е отмяната на робството през 1884 година. Това се случва с около 4 години по-рано от останалите части в страната. Сред архитектурните забележителности на града са площадите Праса до Ферейра и Праса Жозе де Аленкар, около които се намират едни от най-красивите сгради.

Особена гордост за жителите на Форталеза представлява Паласио да Луз, който е построен през 18 век и в него се е намирало седалището на правителството на Сеара. Музеу де Арте е Култура Популар пък е събрал цялата история и култура на града. В него са изложени ценни експонати от всекидневния бит на местното население от миналото до днес.

Освен с архитектурните забележителности, Форталеза е известен и с морския парк "Педра да Риска до Мейо", в който всеки може да види истински коралов риф и неговите обитатели. Паркът заема площ от 33 квадратни километра.

Манаус - Амазонка, Рио Негро и каучук на едно място

Манаус, на португалски Манауш, е град в Северна Бразилия, столица на щата Амазонка. Разположен е на място, където се вливат реките Рио ...

Форталеза обаче е известен по света с фантастичните си плажове. Ивицата е с дължина над 25 километра. В града има четири отделни плажа всеки със своя индивидуален чар и предназначение. За онези, които търсят спокойствие е Мейерелес. Ивицата на този плаж е осеяна с грубо сковани павилион-ресторантчета директно върху пясъка. В тях домакините сервират прочутите морски дарове. Купонджиите ходят на Ирасема. Там е пълно с барове и нощни клубове.

Форталеза е любимо място за всички любители на почивката на море. Там през цялата година температурата се движи между 23 и 31 градуса.

Натал - градът на Слънцето

Натал, столицата на Рио Гранде до Норте, е една от предпочитаните дестинации за чужденци, посещаващи Бразилия. Известен е като Слънчеви...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com