Ресифе - бразилската Венеция

40526
Ресифе - бразилската Венеция

Град Ресифе ("риф" на португалски) е столица на щата Пернамбуко, североизточна Бразилия, с население 1 561 660 жители. Той е центърът на четвъртия по големина щат на страната и се обслужва от международното летище Гуарарапеш. Някои от най-впечатляващите плажове около столица на щата са Boa Виагем, който е от най-известните градски ивици в региона. Другият хит е Порто де Галинас. Той е сред най-посещаваните туристически дестинации в страната и се намира на около 70 км от Ресифе.

Арена "Пернамбуко" - надежда за бъдещето на Ресифе

Страстта на бразилския град Ресифе по футбола не може да бъде подлагана под съмнение! Той разполага с три футболни отбора - Наутико, Са...

Градът е най-важният културен, икономически и политически център в региона. Ресифе е известен като една от културните столици на Бразилия. Разположен на устието на река Беберибе в Атлантическия океан. Заобиколен от реки и пресичан от мостове, с много острови и мангови дървета, градът впечатлява със своята география. Наричан е Бразилската Венеция.

Ресифе дълго време е бил лабиринт от блата и острови, които по-късно са преобразувани в канали. Днес на това място има 39 моста, построени над реките и каналите, които разделят щата на три основни острова.

Разходката на всеки турист по историческите места на града започва от нулевия километър, който символично е отбелязан в района Байру до Ресифе. На противоположния бряг е изградена необикновена колона, която украсява входа на парка със скулптурите на Франсиско Бренанда. Байру до Ресифе е най-старият район в града, който предлага няколко доста добре запазени исторически квартала.

За Бело Оризонте светът е просто един бар

Градът с интересното име Бело Оризонте (в превод "Хубав хоризонт") се намира в югоизточната част на Бразилия. Той е едновременно и общи...

На това място се намира и холандският форт Брум. Величествени са съоръженията от ХІХ век - резиденцията на губернатора, сградата на съда и дворецът на правосъдието. Всъщност, недалеч от този дворец се намира и църквата "Дорада", която според преданията съдържа повече злато от всяка друга църква в Бразилия, след "Сан Франсиско де Салвадор". Построена в бароков стил в края на ХVІІ век от францисканците, тя е един от най-ярките образци на бразилската религиозна архитектура.

Другата гордост на града - сувенирният пазар се намира на площад Боа Виажем. Именно този площад с право се смята за най-красивия в Ресифе. На това място са разположени многобройни барове и ресторанти, а също и най-известните и скъпи хотели.

Богатият Сао Пауло - финансовото и търговско сърце на Бразилия

Сао Пауло е град в Югоизточна Бразилия, център на щат Сао Пауло. Разположен е на 400 км от Рио де Жанейро и на 1030 от столицата Бразил...

Крайбрежната улица и градският плаж са едни от най-красивите в града. На около 400 метра югоизточно е разположена градината "Сан Педро", която се състои от колониални сгради от ХVІІІ-ХІХ век, намиращи се около построения в бароков стил храм Сан Педро.

Ресифе е наричан още столицата на Фрево – това е оригинална музика, съпроводена с танц с чадъри. Този танц е основен лайтмотив на карнавалите в градовете Ресифе и Олинде, по време на които жителите на двата града излизат по улиците и спонтанно взимат участие в празника.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com