Куритиба - ботаническата градина на Бразилия

33681
Куритиба - ботаническата градина на Бразилия

Куритиба е град в Южна Бразилия, столицата на щата Парана. Населението наброява 1 851 215 жители по данни от преброяването през 2009 година. Разположен е на 60 км от Атлантическия океан. Основан е през 1654 година. Името се превежда от езика на местните индианци като "борово място", тъй като в околностите е разпространен така нареченият вид "Бразилска араукария" (пиратски бор).

"Арена да Баишада" в Куритиба - 100-годишен, но модерен

След основния ремонт през 1999 година историческият стадион "Жоаким Америко", по-известен като "Арена да Баишада", в Куритиба е смятан ...

Градът е възел от железни и шосейни пътища, има и аерогара. Важен център на търговията, целулозно-хартиената и дървообработващата промишленост, развити са и хранителната, кожно-обувната и химическата индустрия. Има университети, филологическа академия и краеведчески музей.

В Куритиба се намира и Федералният университет на Парана, най-старото висше учебно заведение в Бразилия.

Ботаническата градина на Куритиба е символ на целия Южен регион в Бразилия. Тя е основна туристическа атракция на града и в нея се намира част от кампуса на Федералния университет в Парана - през 2007 година спечели онлайн избори и стана първото от "Седемте чудеса на Бразилия". Паркът е неофициален символ на града и на цяла Южна Бразилия.

В Порту Алегри е забранено да си тъжен

Порту Алегри (от португалски — Весел пристан, изговаря се Порту Алегри) е един от най-големите градове и столица на щата Рио Гран...

Градината на Куритиба отваря за посетители през 1991 година и е проектирана във френски стил на площ от 240 000 кв.м. Веднага след като влезе посетител през главния портал, килим от цветя се простира пред нозете му още от входа, разкриват се обширни градини във френски стил, аранжирани с големи фонтани, водопади и езера. В зимната градина, която се разпростира на 480 кв. м, растат видове характерни за региона тропически растения.

Главната оранжерия е построена в стил Ар нуво и представлява метална структура, която напомня на Кристалния дворец в Лондон.

Богатият Сао Пауло - финансовото и търговско сърце на Бразилия

Сао Пауло е град в Югоизточна Бразилия, център на щат Сао Пауло. Разположен е на 400 км от Рио де Жанейро и на 1030 от столицата Бразил...

Ботаническият музей на Куритиба пък представя колекция от местната флора. В него се отглеждат и екзотични видове от влажните атлантически гори по източното крайбрежие на Бразилия. В Ботаническия музей на градината има неповторима колекция от местната флора, която привлича изследователи от цял свят.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com