Признаха ни за най-голямата изненада на Световно по футбол

14005
Признаха ни за най-голямата изненада на Световно по футбол
Снимка: Getty Images/Guliver

Според френският сайт „Slate.fr“ националният тим на България от 1994 година е най-голямата изненада на световните първенства до сега.

Изданието разглежда под различен ъгъл постиженията в историята на световните първенства и дава своята прогноза кой ще надделее в съответния раздел на предстоящия Мондиал.

Торес: Много хора подценяват Чили, но те са голям отбор

Нападателят на Испания Фернандо Торес е впечатле от състава на Чили, срещу който световните шампиони ще се изправят в груповата фаза на...

В раздела „Отборът, когото никой не очакваше толкова високо“ е посочен отборът на България от световното през 1994 година.

„Палачите на „петлите“ от квалификациите станаха четвърти в класирането, побеждавайки последователно Гърция, Аржентина, Мексико и дори тогавашният световен шампион Германия.

„Дяволът“ Стоичков, заедно с руснака Саленко, стана голмайстор на първенството с 6 гола. В края изморените до краен предел от тежките двубои българи, паднаха от Италия и Швеция, но все пак взеха бронзовите медали като четвърти“, пише сайтът.

Изданието смята, че на предстоящия Мондиал тимът на Камерун може да повтори успеха на България от 1994 г. и да се превърне в сензацияата на шампионата на планетата.

ФИФА показа революционна технология

ФИФА разкри пред журналистите в Бразилия как действа една от новите технологии на голлинията. Демонстрацията беше направена на легендар...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com