30 слаби труса регистрирани в Калифорния

3083
30 слаби труса регистрирани в Калифорния

Трийсетина земетресения със слаб магнитуд бяха регистрирани в района на Лос Анджелис без щети и пострадали, съобщиха властите.

Три от трусовете бяха усетени от хората. Първото земетресение с магнитуд 4.5 бе регистрирано в Ориндж каунти, на 54 км. югоизточно от Лос Анджелис, последван от втори трус с 2.2 по Рихтер, минута по-късно, съобщи Американският институт по геофизика /USGS/. Кейт Хътън от офиса на USGS в Пасадена, източно от Лос Анджелис, уточни на пресконференция, че около 30 вторични труса са последвали от вторник вечерта.

Тя уточни, че това е нормална сеизмична активност за Калифорния. Тя се дължи на разлома Сан Андреас, който прекосява най-населения щат на Америка по оста север-юг. Учени сеизмолози оценяват като 99% вероятността от разрушително земетресение н Калифорния през следващите 30 години.

Според оценките земетресение с магнитуд 7.8 по скалата на Рихтер може да убие 1 800 души, да рани 50 000 и да предизвика разрушения в 300 000 сгради. През 1994 г. силно земетресение с магнитуд 6.7 по Рихтер в Лос Анджелис уби 60 души и нанесе щети за 10 млрд. долара. Пет години по-късно 67 души загинаха при трус с магнитуд 6.9 в Сан Франциско.

Редактор: Петър Проданов

В Тексас екзекутираха умствено изостанал афроамериканец

Марвин Уилсън, 54-годишен афроамериканец, осъден на смърт за убийство през 1998 г., бе екзекутиран във вторник в Тексас, въпреки, че ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка