X
 
 

Грета Тунберг се извини за свои думи, призоваващи към насилие

2764 4
Грета Тунберг се извини за свои думи, призоваващи към насилие
Снимка: Getty Images/Guliver
Шведската активистка, която се бори срещу климатичните промери - Грета Тунберг, се извини за свои думи, в които призовава към насилие, предава МИА, цитирана от БГНЕС.

По време на своя реч в Торино Тунберг заяви, че "политиците трябва да бъдат притиснати до стената", защото бягат от своята отговорност да се борят срещу изменението на климата.

Грета Тунберг: Следващото десетилетие ще определи бъдещето ни

Екологичната активистка Грета Тунберг призова младите хора в Италия в петък да се възползват от следващото десетилетие за борба с измен...

Множество критици на младата активистка, обаче, видяха в думите й призив към насилие, и я обвиниха, че се застъпва за насилие в обществото.

От своя страна, Тунберг обясни думите си с факта, че "това се случва, когато импровизирате реч на чужд език", и добави, че в родния й шведски език значението на "притискане до стената" не изразява насилие, а е опис на ситуация, когато човек е принуден да вземе крайни мерки, за да реши труден въпрос или ситуация. Активистката се извини на всички, които са разбрали думите й по грешен начин.

Скандалът с думите на Тунберг пък отекна и в американските медии. В списание зад Океана Тунберг коментира, че тя е символ на младежко движние, което вдъхновява с борбата си против всички форми на насилие.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Октомври 2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Абе , actualno com аре вече стига с тоя ал гор вече. Ама той като беше вицепрезидент на Сащ/ Сатаната/ нямаше толкова популярност . Просто определени Корпорации и генерално BABYLON си прокарват интересите. Това колко трябва наистина да си тъп и проЗ за да си помислиш , че това същество от женски пол на 16 или на 17 год е това ? От силно соросоидно/вавилонски/ род.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Детето не е виновно, неговото страдание го кара да се вманиачи в една единствена тема и да загърби всичко друго в живота си. Трябва да ѝ се помогне да преодолее това и да започне да се развива хармонично, като всеки млад човек на тая възраст. Утре тия проблеми ще отшумят, всички ще я забравят, а тя ще е един самотен неадекватен за живота човек. Помогнете ѝ, не я разигравайте като танцуваща мечка н виж още ›› а панаир!
 • Октомври 1.1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  Сега първо това същество на снимката е всъщност ал гор. Сега ал гор да иска да притиска сатаноподобните и на него подобни е доста нелогично и дори и абсурдно. Така , че ал гор НЯМА как да иска спре Капитализма дето тика цялото Човечество право към Вселенската канализация. Точно ал гор да го иска , няма такова нещо. Всичко е добре премерени икономически интереси в полза на Опрделени Корпорации и на виж още ›› й вече на Babylon.
  : 1 !
 • Октомври 1.2 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
  А , сега или ти си много тъп /1/ или си подобен на това същество грета . Демек за масовка.
  : 0 !