Клинтън: Америка трябва да води света

3589
Клинтън: Америка трябва да води света

Държавният секретар на САЩ Хилъри Клинтън заяви в петък, че страните от Арабската пролет не са се освободили от "тиранията на диктатор", за да се окажат под тази на "тълпата".

"Народите на Египет, Либия, Йемен и Тунис не са заменили тиранията на един диктатор за тиранията на тълпата", заяви Клинтън в обръщение от военната база Ендрюс в Мериленд.

Тя взе участие в траурна церемония по посрещането на тленните останки на четирима американци, които загинаха по време на атаката на консулството на САЩ в Бенгази, Либия.

След четири дни на насилие в ислямския свят, провокирано от игрален филм, приет за обида от мюсюлманите, тя призова "разумните хора и отговорните лидери на тези страни да направят всичко възможно, за да се възстанови сигурността и да бъдат изправени пред съда тези, които стоят зад насилието".

Тя прогнозира "трудни дни занапред", но според нея "е важно да не губим от поглед основния принцип: Америка трябва да продължи да показва пътя на света. Дължим го на тези четирима мъже".

Редактор: Георги Иванов

Клинтън готова да подкрепи новия посредник за Сирия

САЩ са готови да подкрепят новия посредник на ООН и на Арабската лига за Сирия Лахдар Брахими, за да отговорят на "законните стремежи з...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com