Мъск носи свобода на Twitter: Да или не?

2072
Мъск носи свобода на Twitter: Да или не?
Снимка: Getty Images

Илон Мъск сключи сделка за закупуване на Twitter за 44 милиарда долара. Така най-богатият човек на света получи контрола на върху платформата за социални медии, използвана от милиони потребители, както и световни лидери.

Мъск, който нарича себе си абсолютист на свободата на словото, е критикувал правилата на Twitter. Той иска алгоритъма на Twitter за приоритизиране на туитовете да бъде публичен и възразява срещу предоставянето на твърде много власт върху услугата на корпорациите, които рекламират те.

Политически активисти очакват, че режимът на Мъск ще означава по-малко умереност и възстановяване на забранени лица, включително бившия президент Доналд Тръмп. Консерваторите приветстваха перспективата за по-малко контрол, докато някои активисти за правата на човека изразиха опасения от нарастване на речта на омразата.

Мъск: Човечеството е изправено пред измиране, ако не направи живота си многопланетен

След като по-рано отправи призиви към човечеството да засели Марс, основателят на SpaceX и изключителен технологичен милиардер Илон Мъс...

Мъск също така се застъпва за лесни за потребителя настройки на услугата, като бутон за редактиране и контрол на "спам ботове", които изпращат огромни количества нежелани туитове.

Бившият главен изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси благодари на Мъск за "изваждането на компанията от невъзможна ситуация".

Разнопосочните коментари от най-различни обществени личности не закъсняха.

По темата се изрази и реалният опонент на Мъск за това кой ще бъде най-богатият човек на света - Джеф Безос, собственик на Amazon и The Washington Post.

Безос отговори с: "Интересен въпрос. Китайското правителство току-що спечели ли малко влияние върху градския площад? Мъск нарече Twitter „дигиталния градски площад", след като сключи сделка в понеделник и направи вярата си в открития дебат централна цел за придобиването.

Състоянието на Илон Мъск се увеличи с 32 млрд. долара за ден

Състоянието на американския предприемач Илон Мъск се увеличи само за един ден с 32,6 милиарда долара и достигна 304,2 милиарда долара. ...

Договореното поглъщане предизвика дебат относно последиците от влиянието на мощен и богат човек с множество бизнес интереси, притежаващ платформа, използвана от 217 милиона души, която играе ключова роля при оформянето на политическия и медиен дневен ред в САЩ и другаде.

Финансовият експерт, крипто и NFT съветник Майк Дулайми направи NFT на Мъск, освободил емблемата на мрежата от клетка и коментира, че най-накрая синята птичка се е освободила.

Ланс Гууден, конгресмен от Тексас и привърженик на Тръмп коментира "Илон Мъск купува Twitter. CNN+ се изключва. Дисни е овладян. Лошо време е да се събудиш."

Мъск дава 6 млрд. долара за битката със световния глад, но при едно условие

Личното състояние на Илон Мъск надхвърля 300 млрд. долара, като милиардерът е готов да започне да харчи средства за благотворителност. ...

Джо Пимпилано, спортист и бизнесмен, споделя, че "Можете да ме намерите в Instagram, ако Илон Мъск купи Twitter" е новото "Премествам се в Канада, ако Доналд Тръмп стане президент".

Джон Дийн, лектор, сътрудник на CNN и съветник на Белия дом, коментира, че "Не съм сигурен, че се интересувам от Twitter, ако Илон Мъск го притежава."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Срутеният мост в Балтимор - инцидент за политическа употреба срещу Байдън

Заради хакeри: Криптосекторът претърпя огромен инцидент със сигурността

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com