Ердоган не може да излезе от порочния кръг на своята политика

6837
Ердоган не може да излезе от порочния кръг на своята политика

Президентът на Турция Реджеп Тйип Ердоган без всякаква необходимост прекъсна мирното регулиране с кюрдите, създаде допълнително огнище на конфликт в Близкия изток и сега трябва да отговаря за това, пише Frankfurter Rundschau, цитиран от РИА Новости.

Днешната ситуация в Турция напомня за страшните времена в началото на 90-те, когато войната с кюрдите беше в своя разгар. Турската армия демонстрира несъразмерна жестокост в югоизточната част на страната, войниците не успяват да изтеглят телата на убитите. От друга страна, Работническата партия на Кюрдистан (ПКК), която взема заложници, строи барикади и убива тези, които не желаят да минат на тяхна страна, пише изданието.

Ердоган: Екзекуциите са си вътрешен въпрос на Саудитска Арабия

Турският президент Реджеп Ердоган отказа да осъди Саудитска Арабия за екзекуциите на 47 затворници, сред които и известен шиитски дух...

Управляващата партия на Ердоган – Партията на справедливостта и развитието, обяви, че борбата ще продължи, "докато всички терористи не бъдат отстранени". Но в резултат на продължителна обсада на градовете все повече млади хора преминават в редиците на ПКК, тя отново укрепва и продължава да представлява заплаха за правителствения режим, отбелязва авторът на статията.

Това е порочен кръг, който много сложно може да се наруши, и отговорността за случващото се е на Ердоган, който възобнови "гражданската война" в навечерието на изборите, за да привлече на своя страна националистично настроени избиратели.

Европа трябва да е особено заинтересувана от прекратяването на кръвопролитията и би трябвало да окаже натиск на Ердоган, пише Frankfurter Rundschau, цитиран от РИА Новости. Но в последно време лидерите на ЕС се страхуват да критикуват Анкара, тъй като Турция се явява единственият "граничен пункт" между тях и бежанците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com