X
 
 

"Ислямска държава“ се завръща, създава "зони за атака"

6609 1
"Ислямска държава“ се завръща, създава "зони за атака"
Близкоизточната радикална групировка "Ислямска държава" (ИД) може и да е загубила последната си „зона на териториален контрол“ миналия месец, но „План Б“ на джихадистите набира скорост, пише американското издание Washington Examiner.

Позовавайки се на анализ на Института за изследване на войната, Washington Examiner предупреждава, че „Ислямска държава“ постепенно набира сили.

Столтенберг: С думи не могат да се спрат нито Хитлер, нито Сталин, нито Ислямска държава

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи обръщение на съвместно заседание на Конгреса на САЩ в сряда, веднага след срещата...

Нова карта, подготвена от института, показва действията на джихадистите в три зони: малка „контролна зона“, където групировката все още упражнява някаква форма на физически или психологически натиск върху местното население,

Налице са и различни „зони за подкрепа“, в които няма значителни военни сили, които да я заплашват, и „зони на нападение“, където „Ислямска държава“ извършва офанзивни маневри.

В последните дни в Сирия ИД отново се появи и изби над 50 сирийски войници. Групировката също твърди, че е създала провинция в Централна Африка - "Централна африканска провинция". Преди броени дни Ислямска държава пое отговорност за първата си атака в Демократична република Конго.

Вчера пък организацията пое отговорност за атаката срещу афганистанското Министерство на комуникационните и информационни технологии в центъра на Кабул на 20 април.

Поне 84 души са загинали, стремейки се да избягат от сирийската провинция Деир ез-Зор, окупирана от „Ислямска държава“

Поне 84 души са загинали в стремежа си да избягат от сирийската провинция Деир ез-Зор, окупирана от терористичната организация „И...

В съботната сутрин нападатели, сред които и трима атентатори-камикадзе атакуваха правителствената сграда. При последвалата престрелка силите за сигурност успяха да ликвидират двама от нападателите. Над 2800 служителите на министерството, намиращи се в сградата, бяха евакуирани. По последни данни при атаката са загинали четирима цивилни и трима полицаи.

В страните-членки на ЕС от Близкия Изток са се върнали около 1 500 бойци на "Ислямска държава", които възнамеряват да продължат терористичната си дейност. Новината за джихадистите бе съобщена от директора на ФСБ Александър Бортников. Според шефа на руската служба за сигурност чуждестранните бойци остават главният инструмент на международните терористични структури. От общо 5 000 души, заминали по-рано да се бият за ИД, вече са се върнали 1 500.

По данните на ФСБ всички терористи преминават подготовка и обучение в ислямистки лагери, след което получават боен опит.След това те се завръщат в страните си или пък се установяват в други държави, където образуват спящи клетки.

Независимо от чувствителните загуби в Сирия и Ирак, "Ислямска държава", "Ал-Кайда" и свързаните с тух групи са успели да се реорганизират на мрежови принцип и представляват сериозна заплаха, заяви шефът на ФСБ.

Сирийските кюрди искат помощ срещу Ислямска държава

Алдар Халил, член на сирийската кюрдска Партия „Демократичен съюз" (ПДС) призова Европа да не изоставя кюрдите след приключването...

Свързаните и автономни клетки се разпростират отвъд пределите на Близкия Изток в Европа, Централна и Югоизточна Азия. Големи джихадистки формирования се проникнали дълбоко и в африканския континент, включително и в Либия.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Извънземен 1 Извънземен преди 9 месеца Профил на трол?
    Много, много рядко пиша тука! Казано е, 10 години - значи 2021 - може да е краят, ама ако не -то ще е чак през 2031 - понеже требе да се навре исляма в кучи гъзец по света - по всичко си личи,че ще е далечната 2031-ва! Исляма от зомбита по Корана е направен от САЩ с цел да удари безядрено по Русия, така че САЩ няма интерес да умре Ислямска Държава,а Русия пък иска да я има, понеже така (ужким без виж още ›› да искат и не явно) Русия и САЩ си воюват и могат да си изпробват на живо в боя най-новите си оръжия. Ако Турция не стане Велик Ислям (България ще се прежали от САЩ, нарочно) и не удари по Русия, като водач на Ислямско Нато, САЩ умират - вулкана им ще ги доизбие,а и няма да има въздух чист и сладка вода скоро за всички по Земята. Та, тогава (чак тогава) и ще има ядрена Световна (САЩ ще избият света, за да не умрат само те) - тя ще свърши много бързо - атома убива всичко и с радиацията си! Публикувам Пророчеството дадено още през 1968 от Норвежката Ванга: Гунхильда Смелхус, которую в народе прозвали «норвежской Вангой», выделяла три предвестника мировой войны. О расшифровке давнего пророчества ясновидящей сообщили СМИ.Пророчество изучили «эксперты, занимающиеся изучением предпосылок к началу третьей мировой войны». Они пришли к выводу, что Смелхус ожидала катастрофу при выполнении трех условий: 1. Люди перестанут создавать традиционные семьи; 2. Люди перестанут ходить в храмы; 3. Запад заполонят мигранты. Эксперты уверены, отмечает портал «Южный федеральный», что ясновидящая считала предвестниками конфликта не политические факторы, а изменения во взглядах людей. Отмечается, что пророчество «норвежская Ванга» сделала еще в 1968 году. Она полагала, что эпицентром катастрофы станет ее родная Скандинавия. По мнению предсказательницы, третья мировая закончится быстро, так как государства используют ядерное оружие.