Невероятно, но факт

1417
Невероятно, но факт
Снимка: Gettyimages.com

Някога немислимо, сега Доналд Тръмп е вероятният кандидат за президент на Републиканската партия. Това стана сигурно във вторник, след като той смаза съперника си Тед Круз в Индиана, изваждайки сенатора от Тексас от надпреварата, и пое курс към получаването на нужните делегати през следващите няколко седмици. Номинацията на безочливия човек без политически опит изправя партията и нацията срещу почти сигурната номинация на демократите - Хилари Клинтън, самата тя безпрецедентен избор на голяма партия. И това ще бъде една шокираща кампания, след като Тръмп се подигра с последния си съперник преди да го е победил, обвинявайки баща му, че има заслуга в убийството на Джон Кенеди.

Сега вече уверен в номинацията още на първо гласуване на конгреса на републиканците през юли, Тръмп разруши правилата за поведение, говорене и начин на агитиране за един бъдещ президент, правейки предизборната кампания, вероятно срещу Клинтън, непредсказуема, порочна и възпламенима.

Никога в модерната история не е имало кандидат като Тръмп. Той никога не се е кандидатирал за изборна длъжност. Той до голяма степен сам финансира своята кампания. Той допуска гафове и живее, и гордо се хвали с това, бляскавия и любвеобилен начин на живот, което от години обричаше на неуспех други кандидати. Той без извинения обижда и оскърбява жените, мексиканците и лидерите на собствената му партия.

Демократите са почти замаяни от перспективата за кампания срещу бизнесмена милиардер. „Тръмп разпръсва омраза и ние ще го победим през ноември“, каза в „Туитър“ Деби Васерман Шулц, председател на Демократическата партия.

Тръмп незабавно насочи вниманието си към водещия кандидат на демократите Хилари Клинтън, след като в предизборния му щаб започнаха сериозно да обмислят кандидат за вицепрезидент.

„Ние тръгваме след Хилари Клинтън, тя няма да бъде велик президент, тя няма да бъде добър президент, тя ще е лош президент“, каза той пред поддръжници.

Доналд Тръмп накара още един от конкурентите си да отстъпи

Очертаващият се все по-ясно като победител за кандидатурата на Републиканската партия за нов американски президент милиардер Доналд Тръ...

Круз, последната надежда на републиканците да спрат Тръмп, във вторник беше победен човек. Той вложи всичко налично в Индиана, избирайки Карли Фиорина за свой вицепрезидент, убеждавайки съперника си Джон Кейсик да прекрати агитацията в щата и осигурявайки си подкрепата на губернатор Майк Пенс.

Но нищо не проработи. Данните от няколко екзитпола показаха победа за Тръмп сред мъжете и жените, от почти всички възрасти, дори сред покръстените християни и евангелистите, които Круз ухажваше така усърдно. Точно както това се случи и в други щати на страната.

Кейсик остава в надпреварата, но на заден план. Той има 153 делегати, а Тръмп 1047. Не му достигат само 190 за нужните 1237 делегати за конгреса на Републиканската партия, за да си гарантира номинацията.

South China Morning Post

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари