Руски генерал с анализ кои са козовете на украинците за победа (ВИДЕО)

14511
Руски генерал с анализ кои са козовете на украинците за победа (ВИДЕО)
Снимка: Facebook/53 окрема механізована бригада

Не атакуват с големи сили, явно им е забранено да изпадат в положение, при което да губят много тежка военна техника. Това е един от основните акценти на анализ как върви украинската контраофанзива на руския депутат Андрей Гурульов – генерал-лейтенант, бивш командир на Южния военен окръг и депутат от "Единна Русия", партията на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин.

Руски анализ: Как се бият украинците

Гурульов коментира сегашната ситуация на фронта в Украйна, като в анализа му няма неща, които да не са вече известни. Фактът обаче, че ги казва руски генерал, показва нагледно положението, а естонският блогър WarTranslated, който е превел думите на Гурульов, вади заключение, че щом 3 месеца след старта на третата украинска контраофанзива висш руски военен говори за това, значи за руснаците става все по-лошо.

Какво казва Гурульов – че украинците използват много артилерия, касетъчни боеприпаси и обстрелват най-важните защитни позиции на руснаците. След това атакуват с по-малки щурмови групи, като се възползват от превъзходството си в артилерията в момента, което кара руските части да отстъпват - "на места загубиха 10 километра територия", уточнява Гурульов какво е представянето на руската армия. Той изрично подчертава, че не говори за кои направления става въпрос, но в момента украинската армия атакува в Запорожието (направлението Орехов – Токмак – Мелитопол), на границата между Запорожка и Донецка област (Велика Новоселка – Бердянск) и при Бахмут: ВИДЕО: Руснаци бягат от Клещеевка, но още има боеве. Руски депутат уличи лъжата в армията

Специално за артилерията, Гурульов твърди, че украинците се адаптират и че стрелят от дистанция, която е недостъпна за руската артилерия. Освен това украинците използват много самоходни гаубици и при стрелба веднага сменят позицията си, което ги прави много по-трудни за поразяване.

"След пречупването на отбранителната линия враговете създадоха условия, при които е невъзможно използването на противотанкови ракети от нашите хеликоптери - те влязоха в обсега на украинските преносими ракети "земя-възух". Ефективността на нашите хеликоптери е намаляла", констатира още Гурульов.

Той изрично казва и, че украинската армия има много дронове на разположение и ги използва не само на фронтовата линия, но и дълбоко в руския тил.

Отделно генералът подчертава, че украинците много добре са се научили как да се справят с руските минни полета – обстрелват с артилерия и използват машини: Извод: На руснаците не им стигат минните полета в Запорожието (ВИДЕО)

Разбира се, Гурульов пише как победата ще е за Русия, но не трябвало руснаците да се заблуждават – защото "от победата ни дели лъжата", а под лъжа той разбира фалшиви доклади, които водели до лоши решения на много нива.

Нова мобилизация в Русия – да или не

Междувременно руският президент Владимир Путин обяви, че вече 300 000 души са подписали договори с руското военно министерство. За момента режимът на Путин отрича, че ще има нова вълна на мобилизация в Русия. А председателят на военната комисия в Думата Андрей Картаполов вече каза с половин уста, че руснаците, които са на фронта в Украйна, ще останат там до края на войната - тоест, няма да има отпуски и почивки от боевете.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Дилемата "Тръмп" за Украйна: Европа има само 6 месеца за реакция

В Украйна се роди новият убиец на танкове (ВИДЕО)

Къща от карти: Сигналите, че Путин ще рухне за миг

Руската "голяма" офанзива: Нагласите в Украйна

Голямата руска офанзива: Поглед от Чехия какво ще се случи

Скопие - крачка назад. Ако продължи така, ще стигне до Тито

"Времето изтича": Закъсня ли оръжието от САЩ за Украйна?

Войната между Израел и "Хизбула": Кой печели засега?

"От танк на дрон": Украинците рециклират изоставеното на фронта оръжие

Time: В упадък ли е Америка?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари