Руско издание: Украйна е неизлечимо болна от война

5772
Руско издание: Украйна е неизлечимо болна от война
Снимка: iStock/Guliver

Украйна е неизлечимо болна от война. Това пише руският журналист, поет и военен кореспондент Анна Долгарева в материал за вестник "Взгляд", цитиран от агенция "Фокус".

В Украйна "Слугата на народа" Владимир Зеленски получи това, което искаше - той напълно контролира парламента и следователно - правителството. Президентът Зеленски може да направи всичко – да промени напълно установените държавни традиции, да премахне корупцията, да вкара в затвора престъпниците, да промени законодателството, спасявайки страната от чудовищните закони, като този за езика. И накрая да спре войната.

Русия предложи на Украйна продължаване на договора за транзит на газ

Русия предложи на Украйна да удължи настоящия договор за транзит на газ за една година, който изтича на 31 декември 2019 г. За това инф...

Не знам дали Зеленски ще направи всичко това. Въпреки че шансът той да се справи с корупцията и с промените в законодателството, премахвайки доста абсурдни закони, са доста големи. Но той няма да спре войната. Защото в момента Украйна не е жизнеспособна без война в Донбас.

Нека извадим външнополитическия фактор. Въпреки че, като цяло, е съвсем ясно, че Украйна изобщо не обслужва интересите си, дори не и европейските, но американските интереси. Съдейки по факта, че на международните платформи, украински делегации продължават упорито да повтарят санкциите срещу Русия, необходимостта от забрана на „Северен поток-2“ курсът не се променя, музиката е поръчана все пак. Но дори и това не е най-важното.

Основното нещо е разрушената икономика на Украйна и голяма олигархия, чийто бизнес сега е твърдо свързан с войната. Основното нещо е невъзможността да се възстанови тази икономика в някакви разумни срокове и затова е необходимо да се обясни къде отиват парите. Парите отиват за война с Русия.

Основният проблем са хилядите доброволци с боен опит и вродени украински способността да сложат в джоба няколко гранати. За тези, които са преминали през Антитерористичната операция (АТО), цялата Украйна вече стене, тук и там новинарски сайтове експлодират с послания: "Атошник" е убил, изнасилил, подпалил, убил и застрелял себе си". Оставени без война и намиране на подходящ лидер за себе си, тези хора с повредена психика могат да се превърнат в ужасна сила. Всички тези неща връзват ръцете и краката на “Слугата на народа”. Но има още.

Ще го разбере ли Украйна, ако въпреки всичко реши да спре войната, ако изведнъж се окаже наивният и благороден герой от самата поредица “Слугата на народа” Голобородко, благодарение на когото, изобщо, беше избран? (Разбира се, няма да се окаже, но си представяме хипотетична ситуация).

Вашингтон принуждава Зеленски да заеме ясна позиция за Донбас

САЩ принуждават Зеленски да заеме ясна позиция за Донбас, пише руският вестник „Независимая газета“ в материал, представен ...

Дали украинците, които са дали живота си за призрака на завръщането на Донбас и Крим пет години, разбират простата истина: Те не могат да бъдат върнати?

Да, украинците гласуваха за Зеленски-Голобородко, защото той е сладък и красив, защото той е нова фигура в стъпкана политическа поляна и защото по време на управлението на Порошенко стандартът на живот на украинците е паднал няколко пъти. Но дали украинците гласуваха против войната?

Ето един прост факт: самоиздигнатият Алексей Гончаренко премина от Одеса във Върховната рада. Същият Гончаренко, който се подигра на мъртвите в Дома на профсъюзите, този, който стана символ на срама на Одеса. Той събра почти 30 процента от гласовете, оставяйки след себе си кандидат от партията "Зеленски". Това означава, че Одеса не си е направила изводите. И това е Одеса, руски град, перлата край морето.

Няма и не може да има изводи. Украйна е сериозно болна, украинците са сериозно болни и безумни. В тази война вече има умишлени губещи - и именно тези, които са изгубили ума си в пушеците ѝ. Тези, които по-късно може би ще се оглеждат объркано и ще си помислят: “Защо, какво сме направили?” Ще кажат, че никога не са подкрепили АТО, че в АТО само са чистели и готвели.

Украйна е болна, Украйна се нуждае от война, Украйна не е жизнеспособна без война, а украинците, които поеха черната плесен на омразата, не могат да си представят живота без война. Спорите на тази черна плесен изгарят отвътре, лишават живота от смисъл. Няма лечение, дори Зеленски да не е марионетка на Коломойски, а силен и мъдър независим политик. И да не говорим за хирургичното лечение, завършва анализът на авторката.

Зеленски печели и парламента в Украйна - какво предстои?

Победата на партията на новия президент на Украйна Владимир Зеленски в предсрочните парламентарни избори в Украйна все още не води до я...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ:

Къща от карти: Сигналите, че Путин ще рухне за миг

Руската "голяма" офанзива: Нагласите в Украйна

Голямата руска офанзива: Поглед от Чехия какво ще се случи

Скопие - крачка назад. Ако продължи така, ще стигне до Тито

"Времето изтича": Закъсня ли оръжието от САЩ за Украйна?

Войната между Израел и "Хизбула": Кой печели засега?

"От танк на дрон": Украинците рециклират изоставеното на фронта оръжие

Time: В упадък ли е Америка?

Светлина насред пълния мрак: Крах за Украйна без ПВО, но САЩ се задействаха

Анализ от Турция: Иранският удар не е театър, а репетиция за война

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Анализи и коментари