Онлайн конкурс за детска рисунка внася свежест в застиналото ежедневие на Асеновград

18720
Онлайн конкурс за детска рисунка внася свежест в застиналото ежедневие на Асеновград
Снимка: iStock/Guliver

Стартира онлайн конкурс за детска рисунка в Асеновград. Творческото състезание е посветено на 215-годишнината от рождението на Ханс Кристиян Андерсен. Целта на инициативата на Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в града е да се предостави възможност за изява на творческите заложби на децата и учениците. Идеята е да се стимулира и провокира интересът към книгата като културен феномен, ценен източник на знание и средство за комуникация. А и във време на социална изолация това е една добра възможност за лична изява и запълване на свободни часове.

В конкурса имат право да се включат всички деца от Асеновград на възраст до 15 г. Надпреварата ще се състои в 3 възрастови групи. В І-вата могат да участват деца, посещаващи детска градина и подготвителни групи. Във ІІ-ра възрастова група се включват ученици от 1-ви до 4-ти клас. А ІІІ-тата е за тийнейджъри от 5-ти до 8-ми клас. Творбите могат да бъдат нарисувани чрез свободна техника. Необходимо е да се сканират или заснемат с фотоапарат, след което да бъдат изпратени на e-mail-а на Градска библиотека - gbph@abv.bg. В писмото, освен прикаченият файл с рисунката трябва да бъдат написани имена и възраст на автора, както и учебното заведение, чийто възпитаник е той. Творби могат да се изпращат до 20.04.20 г., след което детските рисунки ще бъдат качени във фейсбук страницата на асеновградската библиотека едновременно в един албум. Така всички потребители ще могат да гласуват свободно там, като харесат съответното произведение. Творбите, които съберат най-много лайкове (харесвания), ще получат виртуални грамоти, публикувани в същата страница.

Конкурс за детска рисунка на тема "Вълшебният свят на книгите" преоткрива малки художници

Конкурс за детска рисунка на тема „Вълшебният свят на книгите” стартира в Асеновград. Целта на инициативата е да се предост...

Чрез този конкурс екипът на Градската библиотека в Асеновград, в лицето на нейния директор Милена Марковска, апелира: "В тези трудни мигове заедно с децата можем да преоткрием силата на словото и да го предадем в картина! Сега повече от всякога имаме нуждата да си спомним посланията на Андерсен. На 02.04.20 г. се навършват 215 г. от рождението му. Вече трето столетие приказките на Андерсен принадлежат на всички народи и възрасти. Добрият вълшебник размахва усмихнат магическата си пръчица и разплита най-прекрасните сънища, с лекота превръща всяка дума или история в приказка. Предмети, цветя, животни и хора се раждат, говорят, желаят, влюбват се, страдат, извършват подвизи, умират щастливи с постигнатите си мечти или пък обратно - намират смисъл да живеят само с такива, прости неща, като любов, състрадание, красота, дълг. Със своите весели и тъжни съдби героите на Андерсен ни учат да бъдем по-добри и да се обичаме помежду си. „Най-хубави са приказките, които ражда самият живот”, е казал авторът. Четете, творете, пазете се и бъдете здрави!"

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com