Нова версия: Изчезналият малайзийски самолет бил свален

74556
Нова версия: Изчезналият малайзийски самолет бил свален
Снимка: Gettyimages

Новоизлязла книга с автор Найджъл Коуторн дава ново обяснение за изчезването на пътническия Боинг на Малайзия Еърлайнз в началото на март: самолетът е бил свален, пише в. "Дейли мейл", цитиран от БГНЕС.

Това според версията, която Коуторн предлага в "Полет MH370: Тайната", е станало случайно над Южнокитайско море от изтребители на САЩ и Тайланд, а издирвателните операции са били преднамерено насочени по неверен път, за да се се скрие злодеянието.

Оборудването на изчезналия лайнер е било остаряло и предавало само базова информация за местонахождението на самолета без GPS. Според Коуторн можело е самолетът бързо да бъде открит, ако оборудването му за проследяване е било по-добро – затова е трябвало да се похарчат само по 10 долара на рейс. За тези 10 долара след половин час щеше да се установи къде точно е изчезнал самолетът – пише Коуторн.

Малайзийският министър на отбраната опроверга обвиненията на автора, че са били скрити данни за Боинга.

Семействата на загинали също осъждат издаването на книгата. Тя не дава никакви отговори. Това съсипва семействата. Утре ще станат 10 седмици от изчезването и - нищо, заявила за "Дейли мейл" майка на един от пътниците.

Боинг 777-200 на малайзийските авиолинии изчезна на 8 март по време на полет от Куала Лумпур за Пекин с 227 пътници и 12 души екипаж на борда. На 24 март премиерът на Малайзия съобщи, че самолетът е паднал в южната част на Индийския океан – за това свидетелствал анализът на спътниковите снимки – и никой не е оцелял. Досега обаче няма отговор на въпроса как се е оказал самолетът в този район, след като курсът му е бил далеч оттам.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com