Южна Корея вече иска ядрено оръжие

3269
Южна Корея вече иска ядрено оръжие
Снимка: Getty Images / Guliver

Ядреното изпитание на КНДР на 6 януари кардинално променило мнението на експертната общност в Южна Корея и убедило мнозина политолози в необходимостта Сеул да се снабди със собствено ядрено оръжие, съобщи южнокорейската агенция Рьонхап.

Много по-изгодно е, ако Република Корея придобие ядрено оръжие, тъй като ще се намалят бюджетните разходи за закупуване на огромни количества от обикновени въоръжения. Така може значително да се намали и срокът на военната служба на младежите – това е мнението на Чон Сон Чан, ръководител на секцията по стратегия за национално обединение към сеулския Институт „Крал Седжон”.

Варшава: Не работим за получаване на ядрено оръжие

Министерството на отбраната на Полша опроверга по-ранната информация, че властите обсъждат получаването на ядрено оръжие по съответната...

Според експерта, който преди се изказвал в полза на диалога за ядрено разоръжаване, сегашният подземен взрив на Северна Корея „явно доказал, че денуклеаризацията е недостижима цел”, предаде БЛИЦ.

Според експерти Южна Корея трябва да реши задачата за ядреното въоръжаване чрез преговори със своите съюзници, защото „страната има силна зависимост от външни сили и този ход ще предизвика осъждане от международната общност”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com