Речни чудовища, Джереми Уейд, Viasat Nature&Viasat Explore

14628
Речни чудовища, Джереми Уейд, Viasat Nature & Viasat Explore
Снимка: Viasat World

Джереми Уейд е зоолог и водещ на световната хитова документална ТВ поредица „Речни чудовища“ в цели девет сезона. В момента последователно текат сезон 7 и 8 всяка делнична вечер след 22:20 часа по Viasat Nature, а за особено пристрастените почитатели на Джереми, Viasat Explore повтаря сезон четвърти и пети всяка събота от 22:00 часа.

Джереми Уейд, „най-великия въдичар и изследовател на своето поколение“

Бивш учител по биология и пътешественик до най-отдалечените реки и езера по света в продължение на 30 години, Джереми е публикувал статии в The Times, Guardian, Sunday Telegraph и BBC Wildlife, както и книгата „Речни чудовища“, която е издадена и може да се намери и на български. Предишната му книга „Някъде по лудата река“ (в съавторство с Пол Бут) излиза през 1992 г. и е посрещната със звездни ревюта.

Джереми с тигрова риба на Окаванго, Африка, кадър от сезона по Viasat Explore – всяка събота в 22:00, всеки делничен ден от 18:50

 

Наричан от някои „най-великия въдичар и изследовател на своето поколение“, Джереми е следван в Instagram от над 266 000 човека, а Facebook страницата на ТВ предаването „Речни чудовища“ има над 1,2 млн. последователи.

 

Току що приключилият по Viasat Nature сезон шести бе труден за Джереми. Той пътува до отдалечени места, за да разреши мистерии, толкова невероятни, че го задържат цяла година в Южна Америка. От политическите аспекти на преминаването му през Бразилия, Колумбия и Перу до уединеното местообитание на племе в тропическата гора, той кръстоса континента, за да се опита да разгадае всеки инцидент и да улови всеки опасен хищник.

Джеръми със сиамски сом в Камбоджа, кадър от сезон 7 – всяка делнична вечер в 22:20 по Viasat Nature

В Сезон 7 Джереми е на лов за сладководни риби с апетит към човешка плът. Пътешествието му показва тъмната страна на природата, прелива екшън и авантюризъм с мистерии и ни прави свидетели на драматични преследвания и сблъсък на характерите на човека с почти свръхествествените чудовища.

Джереми с баракуда, кадър от сезон 8 – Флорида кийс, Маями – от 21 юли, вторник, от 22:40 по Viasat Nature

Джереми Уейд оставя зад гърба си любимите си реки в осмия сезон на тв поредицата "Речни чудовища" по научнопопулярния канал Viasat Explore и се отправя към нова територия - океана. Изправени пред бурни морета, дълбоководни гмуркания и екстремни близки срещи с морски твари за пръв път в света, дали Джереми и екипът му ще се измъкнат живи от най-голямото си приключение до момента?

Джереми Уейд на Фиджи с Giant Trevally, която, обаче не е най-голямата и неуловима риба, която някога е хващал

В деветия и последен сезон на "Речни чудовища", който започва на 29 юли от 22:20 по Viasat Nature, Джереми отправя поглед назад към впечатляващите осем сезона, завръщайки се на някои от местата, за да разбере какво се е променило в изминалото десетилетие. Той ще срещне някои ужасяващи нови чудовища, ще започне интересни разследвания и ще достигне до нови научни открития. Докато пътува по-далеч и изследва в по-голяма дълбочина откогато и да било, попада на най-неуловимата риба в кариерата си.

 

Viasat Nature оставя природата да разкаже собствената си вдъхновяваща приказка – красива и удивително жестока. С убедителни истории от хора, които са свидетели на събитията, отблизо, лично и с много емоция. За пълната програма следете www.viasatnature.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com