"Бавно тлеещ огън" - новият криминален трилър на Паула Хоукинс

3989
"Бавно тлеещ огън" - новият криминален трилър на Паула Хоукинс
Снимка: издателство "Ентусиаст"

Млад мъж е намерен брутално убит в лодката си в лондонския Риджънтс Канал. Скоро се оказва, че три жени са свързани по различен начин с жертвата.

Лаура е прекарала с убития последната му нощ. Тя е темпераментна, вечно забъркваща се в неприятности самотна млада жена, която не може да се справи с травма от миналото.

Карла е потъналата в скръб леля на убития мъж, която оплаква скорошната смърт и на друг член на семейството, а животът ѝ е белязан от огромна трагедия.

Това не е краят на книгите

Във време на пазарни войни за облика на писаното слово трима мъдри мъже се забавляват. Обединили тройна доза ерудиция и остроумие, журн...

Мириам e любопитната съседка на убития, която очевидно пази тайни от полицията. Тя знае, че само защото Лаура е забелязана да напуска сцената на ужасно престъпление с кръв по дрехите си, не значи, че е убийцата. Горчивият ѝ житейски опит я е научил колко е лесно да се озовеш на грешното място в грешното време.

Три жени, които по различни причини преливат от негодувание и търсят възмездие за злото, което им е сторено. А когато става въпрос за отмъщение, дори добрите хора са способни на ужасни дела. Докъде са готови да стигнат, за да намерят вътрешен мир? И колко дълго може да тлее една тайна, преди да запали огромен пожар?

Със същото майсторство, с което завладя милиони читатели по целия свят с първия си роман – „Момичето от влака“, Паула Хоукинс разказва увлекателна и изпълнена с обрати история за лъжи, убийство и отплата.

Преди да стане писател Паула Хоукинс работи петнайсет години като журналист. Родена е и израснала в Хараре, Зимбабве (Южна Африка). През 1989 г., когато Хоукинс е на 17 години, се мести със семейството си в Лондон, където живее и до днес. Няколко години по-късно родителите ѝ се връщат в Зимбабве, но тя решава да остане в Англия. Завършва икономика, политика и философия в Оксфорд. Започва да работи като се бизнес репортер за The Times. Авторка е на книгата „Богинята на парите“, в която дава финансови съвети на жените. „Момичето от влака“ е първият ѝ роман, който е издаден на повече от трийсет езика, продаден е в над 23 милиона екземпляра и е адаптиран в касов филм. Вторият ѝ роман „Разказано на водата“ също се превръща в бестселър и застава на чело на класациите на „New York Times“ и „Sunday Times“.

Последният непубликуван роман на Никос Казандзакис излиза за първи път на български език

Последният непубликуван роман на Никос Казандзакис излиза за първи път на български език, половин година преди появата си в родната му ...

„В „Бавно тлеещ огън“ ще откриете всичко, което един добър трилър трябва да притежава. Но освен това той е и задълбочен, интелигентно написан и много човешки.“

– Лий Чайлд

„Шокиращ, вълнуващ и драматичен... С щипка хумор и моменти на истински ужас „Бавно тлеещ огън“ представя Паула Хоукинс в най-добрата ѝ светлина.“

– Observer

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Роден е Джеймс Енсор, белгийски художник

Дж. К. Роулинг: Няма да простя на Радклиф и Уотсън, че подкрепят транс хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги