Богдана Карадочева и Стефан Димитров представят биографичната си книга в Пловдив

7095
Богдана Карадочева и Стефан Димитров представят биографичната си книга в Пловдив
Снимка: PR

Два дни преди големия концерт на Античния театър в Пловдив на 7 август, Богдана Карадочева и Стефан Димитров ще посрещнат почитателите си в хотел DoubleTree by Hilton, Пловдив (до Епископската базилика), за да представят луксозното издание на двойната си биографична книга "Безнадежден случай" под редакцията на журналиста Георги Тошев и с логото на издателство Книгомания.

"Идеята да направим двойна биография е на редактора Георги Тошев. Той ни предложи със Стефан да разкажем любопитни случки от личния и професионален живот от две гледни точки – моята и на Стефан. Мисля, че се получи добро издание, в което се оглежда нашият дълъг съвместен живот и творчески път", казва Богдана Карадочева.

Тя не скри радостта си от факта, че интересът към концерта им в Античния театър е толкова голям. Организаторите пуснаха допълнително билети от 60 и 80 лева, за да отговорят на търсенето.

За премиерата на книгата на 5 август (събота) от 18:00 часа Богдана Карадочева и Стефан Димитров готвят специална изненада за почитателите си. Входът е свободен, публика ще бъде допускана до запълване на местата.

Книгата "Безнадежден случай" е с твърди корици и обложка, цветна, с красив дизайн, с обем 328 страници. Включва близо 200 снимки и е с дизайна на Тодор Манолов. Автор на снимката от корицата и новата фотосесия на двамата изпълнители е Костадин Кръстев-Коко.

"Безнадежден случай" носи заглавието на едноименното стихотворение от Миряна Башева, превърнало се в емблематична песен от репертоара на Богдана Карадочева. Книгата обаче се състои от две части: първата е биографичният разказ на самата певица, а втората – на Стефан Димитров. В нея намира място и негова новела.

Още: Откъс от книгата "Безнадежден случай"

"Познават се от деца, били са приятели, за да станат един ден семейство. Богдана Карадочева и Стефан Димитров са доказателство, че във всяка добра история пръст има Съдбата. Той е създал едни от най-хубавите български песни. Тя е изпяла част от тях и е донесла на България международно признание. Двамата остават сред най-обичаните български изпълнители", пише Георги Тошев за тях.

В "Безнадежден случай" певицата с кадифения глас си спомня за къщата на Далида в Монмартър, за кабарето "Распутин" и елегантното кафене "Фукетс", за бохемския живот в Париж, за цената да бъде част от музикалния живот на френската столица. Тази книга е не толкова равносметка на кариерата, колкото мъдри прозрения за любовта, сцената, приятелствата и предателствата, компромисите и успеха.

По страниците на "Безнадежден случай" ни очакват още незабравими срещи и спомени за Георги Минчев, Лили Иванова, Емил Димитров, Стоянка Мутафова, Васа Ганчева, Михаил Белчев, Вили Казасян, художничката Милена Йоич, Таня Рапо, Тодор Колев, Маргарита Петкова, Асен Агов, Васил Найденов, Иван Стайков, Петър Стоянов и още много други. Макар Париж да ѝ оставя спомени от срещи с Франсоаз Саган, Жан Пол Белмондо, Висоцки, Борис Бергман, по повод снимките на "Париж на Богдана" и завръщането ѝ във френската столица 40 години по-късно певицата споделя: "Париж не беше Париж. От "Шан-з-Елизе" си бяха тръгнали аристократизмът и елегантността на 70-те години. Времената днес са други. Моят Париж никога не спеше."

Въпреки възможностите за кариера и успехи в чужбина, Богдана Карадочева остава в България – специално разказва и за митингите от 90-те години. "Не обичам патетиката и патриотарството, но обичам България, както обичам детето си – може да ме дразни, да ми къса нервите, да ме вбесява, ама и детето ми, и България са си мои!"

Богдана Карадочева и Стефан Димитров ще изпеят вечните си хитове в специален концерт на 7 август, за който са избрали града под тепетата. Сред специалните гости на концерта са Васил Найденов, Братя Аргирови, Вариант Б, Саша Александрова, Артур Надосян. Концертът също носи името "Безнадежден случай".

Още: Васил Найденов специален гост на концерта на Богдана Карадочева и Стефан Димитров

Билетите за концерта на цена от 25 лв. до 75 лв. можете да закупите от Билетен център пред общината, Туристически информационен център на Римския стадион, касата на Античен театър (вход откъм АМТИИ), каса МаскАрт в ДК "Борис Христов", всички каси на Eventim и онлайн както и касите на Зала "България" в София и НДК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

"На половината път до теб" - вълнуващ роман за една необикновена любов

Брайън Трейси разкрива как да работим по-умно и да печелим повече в "Печели колкото наистина заслужаваш"

От Норвегия идва литературният шедьовър "Последните ласки", който те кара и да се смееш, и да плачеш

Евгения Чаушева от Actualno.com е номинирана за "Рицар на книгата"

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги