Нова Disney книга е последната страст на младите читатели

1969
Нова Disney книга е последната страст на младите читатели
Снимка: Сиела

Всичко, което искаме да видим в една вълнуваща тийн сай-фай история, е налице в „Звезден полет” (ИК „Сиела”) – новата книга на супернашумялата авторка на Disney Publishing Worldwide Мелиса Ландърс. Писателката придоби огромна слава в родината си с поредицата Alienated, a вече можем да я четем и у нас в отличния превод на Надя Златкова.

Солара Брукс – с машинно масло под ноктите, прокъсани дрехи втора ръка и татуировки на бивш затворник по ръцете – няма търпение да се махне от Земята, където е отраснала, и да забрави недоразумението, несправедливо довело до присъдата ѝ. В отчаянието си да стигне до далечните райони на галактиката, където ще може да започне живота си на чисто, тя приема да бъде прислужник на интергалактически кораб. За нещастие по този начин се оказва прикована за Доран Сполдинг – богат, разглезен и неин съперник от миналото. Но Доран също крие тайни и съвсем скоро двамата бягат за живота си от главорези и космически жандарми в компанията на банда загадъчни пирати. А дали всичко не ги води неусетно към мистериозна планета?

Откъс от "Шекспир 3D" на Иво Сиромахов

Ива се прибра в уютния си апартамент до реката малко преди полунощ. Водеше със себе си висок мъж, с когото допреди малко бяха вечеряли ...

Звездното излъчване на романа дължим и на автора на корицата Живко Петров. Като доказателство, че всяка Disney история заслужава „филмова” презентация, Петров успя да впечатли самата Ландърс, която от своя страна сподели корицата в Twitter и Instagram. Американските читатели на „Звезден полет” вече я оцениха по достойнство в социалната мрежа Goodreads, давайки ѝ близо до максимални оценки – пример, който най-вероятно скоро ще бъде последван и от българските читатели.

„Звезден полет” е в превод на Надя Златкова, известна с работата си по „Водопади на възмездието”, „Даркмут”, „Дневниците на загубенячката”.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com