Практичен наръчник за живот в природата

2640
Практичен наръчник за живот в природата
Снимка: Издателство Кибеа

Вярвам в спането на открито, заобиколен от високи ели, тъмнина и студ. Легнал по гръб, поглеждайки към звездите, наблюдавам как от дъха ми се образуват тънки облачета.

„Под открито небе“ разказва за промяната в мисленето на един мъж и вълнуващото му приключение в дивата природа в северната част на Швеция и в собствената му душа.

Съвети за поддържане на добро здраве

Всеки иска да е здрав и начините за това са много. Ето и съветите на Свами Рама за поддържане на добро здраве:  Хранете физическо...

Четири години Маркус Торгебю живее в изградена от него колиба в Йемтландската гора, на северния връх на Швеция, където се свързва с природата и лекува стреса и мислите за контузията, прекратила обещаващата му спортна кариера.

Авторът рисува живота в гората конкретно: с хладния зимен въздух, който усеща върху лицето си, памуковите полета и мокрите дрехи, които суши над запаления огън. Освободен от ограниченията на модерния свят, единствените му отговорности са да си подсигури подслон, топлина и храна. Съприкосновението с природата му помага да успокои тялото и ума си и да намери необходимия покой, за да започне да живее нов живот.

В книгата Маркус споделя полезния си опит за преживяване в гората. Подробно описва как да запалим огън на открито, как да си направим легло от клони и как да източим сок от дърво.

Илюстрирана със 75 красиви пълноцветни фотографии, дело на съпругата му Фрида, „Под открито небе“ е толкова ободряваща книга, че може да се сравни с купа, пълна със сладка канелена каша в края на дълъг работен ден.

Излезе "Холистичният начин на живот"

Терминът холистичен идва от гръцката дума holos, която се превежда цял, цялостен, пълен. Холистичният подход предполага вникване в цял...

Това е покана да се справите със стреса и самотата – за всички, които копнеят за почивка, и за онези, които имат нужда да прекарат време сред природата, за да отворят ума и сърцето си за широкото, открито небе.

Маркус Торгебю е млад елитен лекоатлет, когато контузия прекратява обещаващата му кариера и предизвиква дълбока душевна криза. Прекарва четири години в Йемтландската гора, сам, в малка къщурка, където си връща спокойствието на тялото и намира нова посока в живота си. Днес води лекции на тема Какво е наистина важно в живота и строи къщи и легла за открити пространства. От автобиографията си Сърцето на лекоатлета (The Runner’s Heart, 2015) е продал почти 50 000 копия в Швеция, а книгата е преведена на още 6 езика.

Фрида Торгебю е автор на илюстрациите и снимките в книгата. Учила е в Колеж по фотография и има диплома от Колежа по дизайн в Гьотеборг. Оттогава се развива в тази посока. Като начало работи като старши дизайнер за компания Volvo Cars, а сега има свой собствен бизнес, свързан с фотография и дизайн.

Маркус и Фрида имат три дъщери и живеят в Йемтланд, извън Ундершокер. Заедно ръководят марката за дрехи Торгебю (Torgeby.com). Можете да откриете повече информация за тях на уебсайта им Markustorgeby.se или да ги последвате в Инстаграм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Роден е Джеймс Енсор, белгийски художник

Дж. К. Роулинг: Няма да простя на Радклиф и Уотсън, че подкрепят транс хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги