Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

132 спасителни операции са проведени от екипите на пожарната

30 януари 2012, 19:30 часа • 3784 прочитания

През изминалото денонощие звената на „Пожарна безопасност и защита на населението” са участвали в реализирането на 132 спасителни операции и дейности и в потушаването на 85 пожара, заяви в предаването „Това е България” на Радио „Фокус” главен инспектор Стефан Стефанов. Има двама загинали граждани и трима пострадали, допълни той.

Във връзка със застудяването се наблюдават зачестили произшествия с нагревателни и отоплителни уреди, каза още главен инспектор Стефанов.

„Много внимателно трябва да се борави с бутилките за пропан-бутан, предназначени за отопление. Те трябва да бъдат темперирани, преди да се внесат за употреба”, поясни той.

Трябва да се внимава и с разпалването на печките на твърдо и на течно гориво, като отоплителните уреди не трябва да се поставят без наблюдение и в близост до лесно запалими предмети, предупреди главен инспектор Стефанов.

Бедствено остава положението в района на община Своге, в останалата част на страната обстановката е спокойна. Органите на „ПБЗН” реагират на всеки подаден от гражданите сигнал, каза в заключение гл. инспектор Стефанов.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес