Безработна пенсионерка обяви гладна стачка

9586
Безработна пенсионерка обяви гладна стачка

Гладна стачка пред сградата на Областна Администрация в Сливен обяви Тодорка Ценова. Жената е безработна,няма право на пенсия и заяви че ще гладува, докато някоя от институциите й помогне да намери работа.

Tодорка Ценова е на 64 години. Живее в панелното си жилище в краен квартал на Сливен. Покъщината в него е оскъдна, защото семейството преживява като продава каквото има - от вилици до пердета.От 2006 г. жената е без работа, няма стаж за пенсия,съпругът ѝ - също.

Едвин Сугарев обяви гладна стачка

Ексдепутатът, поет и общественик Едвин Сугарев обяви нова гладна стачка. Преди години тя беше срещу президента Желю Желев, сега е срещу...

Семейството преживява с помощта на познати. Сестрата на Тодорка - тежко болна, им плаща тока през зимата. С продадените вещи им се събират не повече от 100 лева на месец. От години Тодорка Ценова обикаля институциите и моли за помощ. По нейните думи в общината вече я познават и не я допускат до кмета.

Тя стачкува за втори път. Преди 3 месеца започнала гладна стачка, тогава заместник-кмета на общината ѝ обещал работа. Жената се прибрала обнадеждена, докато не разбрала, че просто я лъжат. Затова днес отново ще бъде пред сградата на Областната управа, но този път е решила, че няма връщане, съобщи bTV.

Още не е казала на съпруга си, че стачкува. На въпроса дали той няма ли да види, че не се храни, казва, че и „той не е ял няколко дни. Просто няма какво".

 

Съдът оправда Лечков по дело за ощетяване на община Сливен чрез ремонти

Районният съд в Кърджали оправда Йордан Лечков по делото за ощетяване на община Сливен при ремонтите на детска градина и старческия д...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com