Блокираха кръстовището при Попа в подкрепа на ВМЗ-Сопот

8475
Блокираха кръстовището при Попа в подкрепа на ВМЗ-Сопот

В София протестиращи младежи подкрепиха работниците от ВМЗ-Сопот, като затвориха кръстовището при Попа във вечерните пикови часове на движение.

С възгласи "Работници от ВМЗ, не се предавайте" младежи затвориха кръстовището на булевардите "Патриарх Евтимий", "Васил Левски" и ул. "Граф Игнатиев". Движението на едно от най-натоварените места в София беше спряно за около 15 минути. Не бяха пускани дори колите на градския транспорт, предаде агенция КРОСС.

Е. Дайнов: Простащината на Борисов няма да му бъде простена

"Това е пълно безобразие. Така да говори премиер може само някой в екваториална Африка, евентуално, но не и в Европа", заяви за БГНЕС п...

Акцията се организира само за няколко часа в една от социалните мрежи с призив към потребителите - "Повече от един месец работниците от ВМЗ-Сопот стачкуват срещу безпаричието, бедността, глада и мизерията, на които ги е обрекла държавата. Стотици работнически семейства стоят на тъмно и студено посред зимата, много от тях са заплашени да загубят жилищата си. На няколко пъти протестиращи работници припадаха от глад, а миналата седмица един от стачкуващите почина от инфаркт...".

Хората заявиха своята солидарност с исканията на стачкуващите работници. Те настояха за незабавно изплащане на всичките им дължими заплати, както и за подобряване на условията на труд.

Организатори на спонтанния протест са групите "Окупирай България" и "Съпротива".

По-рано днес социалният министър Тотю Младенов каза, че съкращения във ВМЗ ще трябва да има. Според някои информации от завода могат да бъдат освободени до 900 души.

Работниците от ВМЗ трябва да платят за ток и вода днес

Днес, 16 януари, изтече срокът, в който работниците от ВМЗ-Сопот трябваше да платят сметките си за вода и ток. Задълженията на хората ...

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com