Бойко Борисов: Подкрепям нов лифт в Банско, против АЕЦ съм

12805
Бойко Борисов: Подкрепям нов лифт в Банско, против АЕЦ съм

Против изграждане на АЕЦ "Белене" и в подкрепа на строежа за втори кабинков лифт и нови писти в Банско. Това заяви премиерът Бойко Борисов в свое обобщение къде позицията му като държавно лице има съвпадения и къде не с еколозите от комитет "Зелени алтернативи против АЕЦ".

Борисов и еколозите се срещнаха преди днешното заседание на Министерския съвет. Еколозите акцентираха върху нуждата от развитие на нанотехнологиите и енергията от възобновяеми източници и категорично се обявиха против строежа на АЕЦ "Белене". Според природозащитниците енергията от възобновяеми източници вече е по-евтина от ядрената, а освен това не може да се поема отговорност за ядрени отпадъци и за ефектите на проект, които могат да траят 100 хил. години

Според Борисов при толкова много вятър, слънце и реки у нас, държавата действително трябва да инвестира в тази посока. По настояване на министър-председателя, по-късно през деня регионалният министър Лиляна Павлова обсъди със зелените как да се облекчат процедурите за построяване на соларни панели върху покривите на сградите, предаде БНТ.

Поредна блокада на Банско

14 януари ще е поредният ден на протести и блокиран международен път в Пиринско. Гражданският инициативен комитет за развитие на ски зо...

Премиерът беше категоричен, че нов лифт в Банско трябва да се построи и призова протестиращите банскалии и екозащитниците с помощта на министрите да седнат и да се разберат за общоприемлив изход.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com