Борисов: Археолозите стават много дейни, когато става въпрос за плащания

9226
Борисов: Археолозите стават много дейни, когато става въпрос за плащания

Премиерът Бойко Борисов обвини археолозите, че се активизират само когато става въпрос за плащане на разкопки, а са си мълчали, когато историческото наследство на страната е било разграбвано.
"Те стават много дейни, когато става въпрос за плащания. Да не говорим как се разграби България 20 години назад, вие знаете, няма могила да не е разкопана. Тогава не съм ги чул да излизат да говорят. Сега, видите ли, правим магистрала и ще съсипем всичко", заяви Борисов, който откри новата пречиствателна станция на Търговище, пише “Дневник”, цитиран от агенция "Блитц".

Коментарът на Борисов идва след обвинението на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, че археолозите саботират строителството на магистралите и изнудват пътната агенция.

Премиерът, също както по-рано Павлова, обяви, че ще покани археолозите на разговор.

"Все пак, ако има нещо много ценно, може трасето да се дръпне леко настрани, но това не бива да спъва проектите", допълни той. Декларира още, че много уважава археолозите и смята, че ще се разберат.

"Ако трябва ще изместим няколко камъка и ще направим музей до магистралата, но строежът няма да спира", допълни още премиерът Борисов.

Той коментира и реакцията на медиите по информацията за евентуални терористични атаки в България. "Бъдете уважителни към себе си. От вчера насам постоянно ни питате, едва ли не, кога ще има терористичен акт. Разберете, това е пагубно за туризма" – каза Борисов.

"България има прекрасна външна политика към арабския свят, като изключим това, че завчера бих арабските посланици на футбол. В прекрасни отношения сме", допълни още премиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com