Борисов: Почваме Набуко през юни

8036

През тази година България е готова да започне строителството на "Набуко" - в края на юни. Всеки, който иска да вземе участие в проекта, е добре дошъл. С тези думи премиерът Бойко Борисов откри първата за годината среща на Комитет Набуко.

Според Борисов "Набуко" означава падане на монополите и е единствената алтернатива за енергийна независимост на България и ЕС. България е един от моторите „Набуко” да стане реалност. В средата на годината в България ще започне строителството на 424 км, каза Борисов. България e готова с всички документи.

"В Европа думичката "напредък" се използва много, но на практика не се случва нищо. Дълги години харчихме пари за срещи и администриране на проекта, в това време някои големи компании се разколебаха и се отказаха от него", заяви премиерът, намеквайки на излизането на германския енергиен гигант RWE, предаде БГНЕС.

За да стартира "Набуко", консорциумът "Шах-Дениз 2", който разработва находището за газ в Каспийско море, трябва да вземе окончателно решение за избор на маршрут, по който да бъде транспортиран добивания от него газ. Това се очаква да стане през юни месец.

Как се разви сагата "Набуко" и всичките обрати, които правят проекта малко вероятен - припомнете си в Expert.bg.

Редактор: Ивайло Петров

Решението за "Набуко" се отлага за юни 2013 г.

Инвестиционното решение за проекта "Набуко Запад" се очаква през юни 2013 г. Това каза пред БНР говорителят на консорциума “Nabuc...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com