БСП "слага точка на катастрофата ГЕРБ" с национален протест

12524
БСП "слага точка на катастрофата ГЕРБ" с национален протест

Национален протестен митинг "Да сложим точка на катастрофата ГЕРБ" организира БСП на 17 ноември.

Протестът ще е за всички граждани, които искат промяна в България, обяви председателят на социалистите Сергей Станишев. Той призова пред парламента да излязат хората, които не одобряват случващото се в държавата и са против управлението на ГЕРБ, против мизерията, безработицата, социалното безразличие, предаде БГНЕС.

Националният протестен митинг "Да сложим точка на катастрофата ГЕРБ" ще започне в 12.00 часа на площад "Св. Ал. Невски" в София. "Властта става опасна за държавата и за хората и затова трябва да си ходи", категоричен беше председателят на социалистите. На сцената ще се качат политици и граждани, които ще отправят своите послания за референдума за Белене, за борбата с младежката безработица и за грижата за младите майки и децата. Ще бъдат засегнати проблемите на възрастните хора, на пострадалите от земетресението в Перник, както и случващото се в здравеопазването.

Тогава социалистите ще поискат и вот на недоверие. "Всеки ден има поводи да се иска вот на недоверие към правителството", заяви говорителят на НС на БСП Ангел Найденов по повод намерението на ДПС да започне консултации за вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Според Найденов има логика да се търси вот за провал на цялостната политика на управляващите и затова ПГКБ ще се включи в консултациите. Той отбеляза, че вотът на недоверие, който ще поиска левицата е много по-скоро – на 17 ноември на площада пред парламента. Всички недоволни граждани от управлението на Бойко Борисов могат да му гласуват вот на недоверие и да сложат точка на катастрофата ГЕРБ.

Председателят на БСП Сергей Станишев ще отправи своето послание към хората около 12.30 часа. Той ще призове българите да сложат точка на управлението на Бойко Борисов. Преди началото на митинга Сергей Станишев, придружен от млади социалисти, ще измине пеш разстоянието от централата на партията на Позитано 20 до площада.

Редактор: Десислава Симова

Миков: Марковска е скрита кандидатура на ГЕРБ

"Госпожа Марковска е скрита кандидатура на ГЕРБ, защото 78 души от ГЕРБ, включително Искра Фидосова, председателят на Парламентарната г...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com