Български и румънски имигранти живеят в германските бедняшки квартали

12605
Български и румънски имигранти живеят в германските бедняшки квартали

Имигрантските квартали на мизерията, които се намират насред Германия- на това е посветен репортажът на германската обществена телевизия А Ер Де.

Лице на материала е българинът Еркан, който е дошъл от България в Дортмунд. От съвсем малкото пари, които изкарва, той не може да запази почти нищо, тъй като все още трябва да изплаща дълговете си за пътуването до Германия и да плаша на хазяина си за мястото за спане в голяма къща без отопление и входна врата.

Великобритания: Безотговорно е да отваряме вратата пред българи и румънци

Британски депутат Филип Дейвис, апелира временните ограничения за професиите, които българите и румънците могат да упражняват във Велик...

Ако дори и този скромен покрив му бъде отнет, Еркан ще пътува обратно за България. Там той също живее в бедняшки квартал- Столипиново, най-голямото гето България. Но поне не е в чужда държава.

Репортажът, озаглавен "Новите бедняшки квартали на Германия" разказва не само за хора като Еркан, но и за тези, които действително печелят от тяхното съвременно робство.

Такива като турския наемодателя в Германия, който дава под наем не апартаменти, а матраци. И това за до 300 евро на месец.

Така апартамент от 50 квадратни метра, пълен с матраци, може да се превърне в златна мина. Дори ако мотивите са благородни, разбира се: "Харесва ми да помагам на хората", казва хазяинът към камерата. Кой би казал нещо друго?

Холандия иска по-затегнати мерки за имигранти

Холандският вицепремиер призова за общ подход на EK към "негативните последици" от безпрецедентните равнища на трудовата миграция в Евр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com