Два екипа са стреляли по Баретата

20692

"Това е организирана работа, явно има два екипа." Това каза Валентин Луков, един от подсъдимите по делото срещу Златомир Иванов-Баретата и още 20 души, обвинени в организирана престъпна група за наркотици, съобщи ГНЕС.

Делото трябваше да тръгне днес на втора инстанция в САС, но бе отложено за 12 февруари 2013 г. 

Златко Баретата за първи път влиза през централния вход между двете лъвчета. По принцип влиза през някой от страничните входове, каза Луков. Според него ако са били професионалисти, явно е трябвало да имат два екипа, които да са го чакали на двете места. Той не знае защо Баретата е минал през централния вход, а не както обикновено, но предполага, че е бързал.

"Глупава история, луди хора има", каза Луков. Той отрече да е имало някакви заплахи за живота на Баретата. Не каза и дали е възможно стрелбата да е свързана по някакъв начин с Димитър Вучев - Демби, само коментира, че делото, по което са подсъдими, е именно заради показанията на Демби.

Николай Русинов–Чеци остава в ареста

Софийски градски съд (СГС) отказа да пусне от ареста Николай Русинов – Чеци, който е единственият обвинен за убийството на Яна Кр...

Луков каза, че Баретата се е занимавал с охранителен бизнес, но едва ли е свързано с интересите в тази област. Луков бил в Съдебната палата, когато започнала стрелбата, видял хора да тичат, отишъл при Баретата, попитал го как е и той му казал, че е добре. Баретата се е движел с охрана от двама-трима души.

Междувременно БЛИЦ съобщи, че тъмносин джип Роувър се издирва от полицията във връзка със стрелбата срещу Златимир Иванов-Златко Баретата.  МВР търси стрелците, за които се предполага, че са офейкали с джипа с рег. № 1888. По първоначални данни по Баретата е стрелял снайперист.

Изключително засилено полицейското присъствие има пред „Пирогов" в момента, където е настанен простреляният Златомир Иванов-Златко Баретата. В "Пирогов" е настанен и вторият пострадал при стрелбата. В района има пет полицейски патрулни автомобила и един микробус.

Полицаи са разположени на входа на болничното заведение и следят кой влиза и излиза. Малко след 11.20 ч. се очаква да бъде дадена официална информация за състоянието на простреляните.

Адвокатката на Баретата Мариана Тодорова съобщи, че той вече е в операционната зала.

Actualno.com

Делото "Батко" продължава

Делото срещу бившия директор на фонд "Републиканска пътна инфраструктура" Веселин Георгиев продължава в Софийски градски съд на 5 дек...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com