Фандъкова: Няма да забраня мирните протести

10888
Фандъкова: Няма да забраня мирните протести

Няма да забраня мирните протести на граждани. Ако го направя, значи да призова полицията да разпръсне тези протести”, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова. Така тя отговори на упреците, че с протестите срещу правителството се нарушава спокойствието на гражданите.

Сутринта пред сгрдата на Столична община се бяха събрали около 50 души в знак на протест от блокадите на улици и спирането на движението в столицата по време на протестите срещу правителството на Пламен Орешарски.

Блокада не само на парламента, но и на центъра на София

Заканата за блокада на Народното събрание беше изпълнена и то толкова добре, че почти целия център на София е вече под обсада, предаде ...

За втори ден столичани бяха издигнали лозунгите – „И аз имам права”, „Г-жо кмет, въведете ред”, „Всички имаме права”, „Цариградските вълни само за коли”, „София е за всички”.

Гражданите настояват да има ясен маршрут, по който ще преминава протестното шествие, както и да е ясно за колко време, кога и кои улици ще бъдат затворени за движение.

„Разбирам загрижеността на съветниците от групата на БСП за това, което се случва повече от месец в града”, посочи Фандъкова. „Няма да забраня мирните протести на граждани, както и не забранявам протестите срещу общината и срещу мен включително”, коментира кметът Йорданка Фандъкова.

Фандъкова благодари на СДВР и МВР за координацията и за добрата им работа. Тя посочи, че е разговаряла с директора на СДРВ и тяхното общо мнение е, че не трябва да се допуска малка група хора да затварят възлови кръстовища и булеварди в града.

#ДАНСwithme - за чиста и свята република

На деня, в който честваме 176 години от рождението на Васил Левски, #ДАНСwithme трябва да премине в денонощна блокада на Народното събр...

„Ние обаче сме длъжни да дадем възможност на гражданите да изразяват свободно своята воля”, заяви кметът и обеща да не допусне ескалация на напрежението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com