Лъвов мост започва да прилича на кадър от апокалиптичен филм

13368
Лъвов мост започва да прилича на кадър от апокалиптичен филм

Един от символите на София - Лъвов мост, е в окаяно състояние. Съоръжението се руши, има дупки и е опасно за пешеходците, а общинарите "обезопасиха" с ленти и покриха дупките с мантинели, предаде БГНЕС.

Пешеходната алея вече прилича на кадър от апокалиптичен филм. Най-големите дупки там са "обезопасени" – с ленти и част от мантинела. Реална е възможността някой от минувачите да си счупи крака, а през покритите с мантинела дупки може да падне и малко дете.

Лъвов мост е един от символите на София и макар че съвсем скоро приключи строежът на метростанцията, която е само на няколко метра, за ремонт на съоръжението не беше помислено. Граждани и гости на столицата заявяват, че се страхуват, когато им се наложи да преминат по разпадащия се мост. Те открито се възмущават и не разбират как София може да кандидатства за европейска столица на културата и в същото време един от символите на града да се руши.

Гражданите от района обясняват, че многократно са подавали сигнали в общината за проблема със съоръжението, но не им е обърнато внимание. "Би трябвало да те е страх, когато минаваш от тук. Страх ме е, разбира се", заяви възрастна столичанка, която преминаваше по моста. "Такова чудо не е било. Живея тук от другата страна – на ул. "Г. С. Раковски", такова нещо никога не е било. Може ли да се прави метро, а тук за гражданите нищо да не се направи толкова години", пита риторично тя. Аз съм на 65 години и за това време по моста нищо не е направено, добави дамата. Тя призова столичния кмет Йорданка Фандъкова да направи нещо и за пенсионерите, за да може да минават по моста като хората. "За да бъде удобно за всички граждани, да се оправи мостът", призова гражданката.

Преди два месеца съм подала сигнал и мисля скоро пак да подам такъв, защото това е от доста отдавна, заяви друга дама, която пресичаше моста. И, според нея, трябваше, когато правеха метрото, да помислят и за пешеходната зона и моста. "Това ми беше очакването, защото аз съм строителен инженер и точно с това съм се занимавала", обясни жената. С какво ще обезопасяват, има специалисти, които ще го решат, но трябва да се оправи. Защото тук минават и малки деца, добави тя. Гражданката призова столичния кмет да обърне повече внимание на общините и да следи дали си изпълняват задълженията, защото там има хора, които трябва да контролират това нещо.

Някои от минувачите пресичат Лъвов мост, като притичват и обясняват, че ги е страх да минават от тук. Други пък са категорични, че не се страхуват.

Редактор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com