Марио Любенов-Заека призна вината си за убийството на Мирослава

15785
Марио Любенов-Заека призна вината си за убийството на Мирослава

Марио Любенов, който е обвинен за отвличането и убийството на Мирослава от Перник, е направил самопризнания и признава всички факти от обвинителния акт.

Това стана ясно днес на заседанието по делото на окръжния съд в Перник. Той поиска от съда делото да се гледа по съкратената процедура и искането му беше уважено. Разследването е събрало над 40 тома доказателства, призовани са 93-ма свидетели и са изготвени са 27 експертизи, съобщи БГНЕС, като цитира в. Дневник.

Убийството на момичето потресе България. Мирослава беше отвлечена за откуп, който не бе получен. Тялото й беше открито три месеца по-късно. Полицията задържа двама заподозрени. Единият - Стойчо Петров-Чочо, безпрецедентно се самоуби пред разследващите при възстановка на покушението в дома му.

Започва делото за убийството на Мирослава от Перник

В Пернишкия окръжен съд на 10 юни започва делото за убийството на 17-годишната Мирослава Николова.Обвинителният акт срещу единствения о...

Така трагедията придоби очертанията на скандал, след като неочакваната смърт на заподозрения се насложи върху обвиненията на родителите за мудни и хаотични действия при издирването на дъщеря им.

Другият заподозрян - Марио Любенов-Заека остана в ареста със свидетелство за психични отклонения. Любенов е единственият обвинен за престъплението, след като другият заподозрян Стойчо Стоев-Чочо се самоуби в присъствието на висши служители на ГДБОП, ден след като трупът на девойката беше открит.

На Любенов е повдигнато обвинение за отвличане на непълнолетно лице, предумишлено убийство по особено мъчителен начин на непълнолетна в безпомощно състояние и с цел да бъде улеснено и прикрито друго престъпление.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com