Мъжът, блъснал Анета в метрото, влиза в психиатрия

8842
Мъжът, блъснал Анета в метрото, влиза в психиатрия

Софийски градски съд настани за изследване за 30 дни в държавната психиатрична болница в Ловеч Асен Цолов, който по Коледа бутна върху релсите в метростанция "Люлин" 48-годишната Анета, съобщи БГНЕС.

32-годишният мъж е обвинен в опит за убийство, обвинение, което според запознати, ще затрудни сериозно разследващите, защото трябва да се установи мотив на престъплението. Цолов е с регистрация в психодиспансер. Майка му вчера е предоставила на МВР медицински документ, който също доказва тежкото заболяване. Има и назначена актуална съдебно-психиатрична експертиза.

След едномесечния престой на Асен в държавната психиатрична болница в Ловеч ще се направи нова преценка на състоянието му и най-вече на това може ли той да носи изобщо наказателна отговорност.

На връх Коледа, 25 декември, 48-годишната Анета полетя от перона и падна между релсите. Пострадалата е имала късмет - нито се е докоснала до високото напрежение, нито мотрисата я е закачила. Анета беше открита 10 метра под влака. Арестуваният Асен Цолов най-вероятно се е опитал да дръпне чантата й, а след това я е блъснал. Той беше арестуван с помощта на свидетел на сцената, който го спъна при опита му за бягство.

48-годишната Анета е УМБАЛСМ "Пирогов", където ще остане още около две седмици. Тя ще се възстановява от счупване на таза и малък вътрешен кръвоизлив. Счупването на таза, което е получила пациентката, не е тежко и няма да доведа до инвалидност, каза вчера доц. д-р Васил Цанов, ръководител на втора травматологична клиника. По неговите думи, няма нужда от оперативна намеса. Счупване на напречен израстък на четвъртия ломбален прешлен, получило се при силно извиване на мускулатурата. Тези счупвания са сравнително леки, има нужда известен покой, защото са свързани с много болка, уточни лекарят.

Психологическото състояние на жената е много добро и няма нужда от професионална помощ. "Ако й препоръчаме сега, че трябва да се обърне към психолог, ще й нанесем по-голяма травма, психическа. Жената е съвсем спокойна, няма някакви проблеми и притеснения", категоричен бе доц. Цанов.

Съпругът на пострадалата в метрото пациентка също е пациент на "Пирогов" и е настанен в кардиологична клиника, съобщи доц. д-р Мария Миланова, началник на клиниката по спешна кардиология. Той е имал виене на свят и преходен епизод на загуба на съзнание, с високо кръвно налягане, поясни тя.

Редактор: Е. Гигова

Мъжът, бутнал жената на релсите на метрото, е бил шизофреник

32-годишният Асен Цолов, който беше задържан от полицията заради това, че бутна 48-годишната Анета К. под метрото в София, е страдал от...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com